Kennismaken met korfbal tijdens de Nationale Sportweek

12 sep Kennismaken met korfbal tijdens de Nationale Sportweek


Het veld van NOVA tijdens een eerdere editie van de Giga Kangoeroedag.

Sport inspireert, brengt mensen samen en speelt een belangrijke rol in het vormen van je persoonlijkheid. Sport bepaalt voor een deel wie je bent, wat je doet en vooral met wie je dat doet. Tijdens de Nationale Sportweek wil het NOC*NSF zoveel mogelijk mensen in Nederland laten genieten van sport en sportief bewegen, ieder op zijn eigen manier. Daar sluit NOVA zich natuurlijk weer volledig bij aan.

Nova biedt mensen van alle leeftijden de kans om tijdens de Nationale Sportweek (15 t/m 24 september) kennis te maken met korfbal! Zo krijgen de jeugdleden een uitnodiging mee naar school om klasgenootjes uit te nodigen voor een ‘Vriendjes en Vriendinnetjes’ training op dinsdag 19 of woensdag 20 september.

“Wij vinden het belangrijk dat iedereen in onze gemeente een kans heeft om te sporten, bij ons begint dat al bij kinderen vanaf 3 jaar. De Nationale Sportweek geeft een mooie aanleiding om nogmaals te benadrukken dat iedereen bij ons welkom is om eens kennis te maken met onze mooie sport.” vertelt Steven Bakker, voorzitter van Nova.

Ook organiseert Nova de Giga Kangoeroedag tijdens de Nationale Sportweek. Op woensdag 20 september komen er 900 kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 van verschillende scholen uit De Bilt en Bilthoven allerlei tik-, bal- en korfbalspelletjes doen. Wethouder Dolf Smolenaers zal in de ochtend aanwezig zijn om de Giga Kangoeroedag te openen!