Keukenproject in volle gang!

24 feb Keukenproject in volle gang!

Afgelopen weekend is er hard gewerkt aan de nieuwe keuken. Nadat er een daklekkage was opgelost, kon er daadwerkelijk gestart worden met het opbouwen van de keuken. Het plan was om in ieder geval de achterwanden te plaatsen en als er tijd genoeg was, ook meteen de keukenkastjes…

Zaterdag werd alle apparatuur en gereedschap uitgeladen en werd eerst gestart met het frezen van een gleuf voor een elektriciteitsleiding en het aanleggen van een ombouw voor het netjes wegwerken van de elektra en wegwerken van de buitenafwatering. Het plaatsen van de achterwand was een secuur en tijdrovend klusje. Echter draaiden Jan Veltman, Niels Vogelpoel, Richard de Vree onder leiding van Maikel van Raaij hun hand er niet voor om. Het was een gezellige boel. Dan zeggen ze dat vrouwen veel praten, maar ik heb ervaren dat mannen er ook wat van kunnen J. Marlies Veltman kwam langs om te kijken en stak gelijk haar handen uit de mouwen.

Ronald Baas en Erik Jansen waren al eerder druk bezig geweest met het in elkaar zetten van keukenkastjes en zaterdag zijn het resterende kastje en alle lades door Jan Berends en Fred van Ettikoven zo in elkaar gezet, dat ze ‘alleen nog maar’ geplaatst hoefden te worden.

Om 19.15 uur waren alle platen op maat gezaagd, de gaten voor stopcontacten uitgezaagd en alles op zijn plaats bevestigd. Een hele prestatie.

Doordat zaterdag alle platen hingen, kon zondag gestart worden met het verder dichten van het oude gat van de afzuiger en het plaatsen van de keukenkastjes. Jan en Jan, Niels en Richard zijn hier deze dag weer druk mee bezig geweest. Ook Marlies heeft zich deze middag uitgeleefd op de afzuigkap, helemaal schoon.

Nu de wanden en kastjes zijn geplaatst, kon Jannes Aalders exact de maten opnemen voor rvs-werkblad, zodat deze op maat kan worden gemaakt. Aan het eind van de zondagmiddag kon, met een zeer tevreden gevoel, gezegd worden dat er erg hard was gewerkt en de keuken weer op een keuken begint te lijken!