Klussen afgevinkt tijdens NLdoet

12 mrt Klussen afgevinkt tijdens NLdoet

Zoveel mogelijk klussen oppakken met zoveel mogelijk vrijwilligers; dat is waarom NOVA ieder jaar meedoet aan NLdoet. “Als vereniging moeten wij het hebben van onze vrijwilligers en zo tegen het einde van het zaalseizoen zijn er altijd veel klussen die we willen oppakken voordat de veldcompetitie weer begint,” vertelt Dennis, bestuurslid Accommodatie bij Nova. Zaterdag 11 maart was het weer zover.

De grootste klussen die dit jaar op het lijstje stonden, waren het ophogen van de randen van de jeu de boules baan en schilderwerkzaamheden voor de deuren en kozijnen aan de achterkant en zijkant van de kantine. De financiële bijdrage die Nova kon aanvragen bij NLdoet werd dan ook ingezet voor het huren van een tegelzaag en voor de schilderwerkzaamheden.

Door de sneeuwval was schilderen niet mogelijk, maar een groepje vrijwilligers heeft al wel de voorbereidingen kunnen treffen, vertelt Dennis: “Het was best een geoliede machine. De één ging vooruit om de deuren schoon te maken, de ander kwam daar achteraan om de deuren droog te maken, zodat de volgende kon beginnen met schuren.” De komende weken worden de schilderwerkzaamheden afgerond.

Maar er werd nog meer schoongemaakt. De kleedkamers, het tassenhok en de verrijdbare dug outs hebben allemaal een sopje gekregen. Ook onze vrienden van Voordaan waren aanwezig. Zij braken de blaashal weer af. Tussendoor werd er gezorgd voor koffie, thee, een koekje en een heerlijke lunch.

Volgens Dennis kan Nova terugkijken op een geslaagde NLdoet: “Doordat er veel wedstrijden waren in de ochtend kon er maar een select groepje vrijwilligers zijn. Maar wat zijn we blij met het werk dat zij met elkaar hebben verzet. Bedankt en tot volgend jaar!”

Het KNKV heeft ons verhaal ook gedeeld, zie dit bericht.