Korfballers Nova niet in de problemen tegen Tiel’72

27 jan Korfballers Nova niet in de problemen tegen Tiel’72

Gezien de stand op de ranglijst had het wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden. Nova, koploper in de poule, speelde in eigen huis tegen Tiel’72, dat de tweede plaats deelt met VIKO en Fortissimo. Nova nam echter vanaf de start van de wedstrijd het initiatief en kwam geen moment in de problemen. Na een 6-3 ruststand werd er een 13-7 overwinning bijgeschreven.

Coen van Eck opende voor Nova de score door een loepzuivere vrije bal. Goals van Iwan Verhaaf en Jan Hoekstra zorgden er vervolgens voor dat er al vroeg in de wedstrijd een 3-0 voorsprong werd gepakt. In het vervolg van de eerste helft verzaakte de ploeg om de wedstrijd direct in het slot te gooien, het had bij rust een ruime voorsprong moeten pakken, maar men kwam niet verder dan een 6-3 ruststand.

Ook in de tweede helft waren de doelpunten spaarzaam. Aan Biltse zijde slopen er veel foutjes in het spel en werden er te weinig kansen gecreëerd. Offensief had de tegenstander vandaag echter weinig in te brengen, waardoor Nova geen moment in gevaar is gekomen. Via 8-6 liep de ploeg uit naar magere, maar verdiende 13-7 overwinning.

Nova heeft vandaag een uitdager voor de titel van zich af gevochten, aankomende zaterdag wacht de volgende. In Vianen zal de ploeg het opnemen tegen VIKO, dat zich na een slechte seizoensstart heeft opgewerkt naar de bovenste regionen. Viko staat, samen met Fortissimo, op 14 punten, vier punten achter Nova. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen, dus bij winst komt het kampioenschap opeens wel erg dichtbij. Zorg dus dat je er bij bent zaterdag, om 17:50 uur in sportcentrum Helsdingen in Vianen.