Laatste thuiswedstrijd NOVA-selectie

12 jun Laatste thuiswedstrijd NOVA-selectie

Het was een mooie, warme en zonnige dag om het seizoen voor het thuispubliek alvast goed af te sluiten. Het was voor een aantal ook de laatste thuiswedstrijd in de selectie. Pascal Frank (hoofdcoach), Fernand Lith (coach), Raymond Houtman (teambegeleider) en Job Paauw (speler) sluiten volgend jaar niet meer aan bij de selectie.

Voorafgaand aan de wedstrijden van de selectie hielden de spelers en het publiek 1 minuut stilte om stil te staan bij het overlijden van Axel, het broertje van Sacha Drieënhuizen. De familie was hier ook bij aanwezig. Het was een mooi en indrukwekkend moment voor iedereen.

Na de minuut stilte begon Nova 2 aan de laatste competitiewedstrijd. De spelers wilden het seizoen maar wat graag afsluiten met nog 2 punten. Helaas liet tegenstander Wageningen dit niet toe. De spannende wedstrijd eindigde in 11-12.

Daarna was Nova 1 aan de beurt. Het team heeft zich de tweede helft van de veldcompetitie goed herpakt met al drie overwinningen. Deze wedstrijd tegen DVS’69 was nog erg belangrijk voor handhaving in de eerste klasse.

Nova begon met een 0-1 achterstand, maar kwam snel terug met twee mooie afstandsschoten. Toen een speler van DVS ’69 geblesseerd raakte op een moment dat de reservespelers nog niet gearriveerd waren, moest het team even met 7 spelers verder. Eén speler van Nova mocht niet meer scoren en kon dus onder de korf het vak regelen. Nova pakte dit goed op en kon de voorsprong uitbouwen naar 7-3.

Na de rust kwamen de reservespelers van DVS’69 aan en speelde het team weer met 8 spelers. Nova wist de voorsprong nog uit te breiden naar 8-3, maar liet daarna DVS ’69 zijn gang gaan. Het team maakte 3 schoten. Nova kwam zelfs nog achter met 11-12. Gelukkig ging er nog een afstandsschot raak en eindigde de wedstrijd in 12-12.

Volgende week zaterdag 18 juni speelt Nova 1 de laatste wedstrijd van het seizoen. Synergo 1 is om 13.00 uur in Utrecht de tegenstander.