Lid worden

NOVA Gastvrouw

Heb je interesse om te komen korfballen bij NOVA? Neem dan contact op met onze NOVA Gastvrouw, Nynke de Boer. Nynke beantwoordt graag al je vragen en maakt je wegwijs binnen onze vereniging.

Als je bijvoorbeeld eerst een keer wilt meetrainen, overlegt Nynke dit met de Technische Commissie. Daarna vertelt ze jou op welke dag en met welk team je kunt meedoen.

Je kunt contact opnemen met Nynke door haar te e-mailen of bellen op 06-27101246.

Meer over Nova

Wil je onze teams zien? Bekijk dan de pagina Teams. Ben je benieuwd naar de geschiedenis van onze vereniging? Dan kun daarover meer lezen op deze pagina.

We verwelkomen je graag!

nynke
Korfballen bij NOVA

Nova is een Korfbalvereniging die staat voor prestatie en gezelligheid. Bij ons gaat het om de combinatie tussen sport, spel en plezier. Naast de wekelijkse trainingen en wedstrijden zijn er heel veel extra activiteiten. Zo hebben we bijvoorbeeld het jeugdkamp, sinterklaasavond, Tienentoernooi, CuliNova en verschillende feestavonden. Op de jaaragenda kun je zien wat er allemaal te doen is.

Er zijn zo’n 300 spelers en vrijwilligers bij Nova betrokken. Lijkt het je leuk om bij Nova te komen korfballen? Neem dan contact op om een keer vrijblijvend mee te trainen. Je kunt ook onze Nova Gastvrouw mailen.

Kiezen voor korfbal!
 • Sporten, bewegen en spelen is gezond.
 • Korfbal stimuleert de motorieke vaardigheden.
 • Jongens en meisjes zitten in 1 team.
 • Het stimuleert de sociale vaardigheden
  (leuk met elkaar omgaan).
 • Korfbal is het hele jaar door: in de winter binnen
  in De Bilt/Bilthoven, in de zomer buiten in Bilthoven.
 • 1 of 2 keer per week trainen op di/woe/do.
 • Elke zaterdag een wedstrijd (voor kinderen vanaf 6 jaar).
 • Kosten zijn relatief laag.
 • Je kunt ook met een U-pas bij ons lid worden.
Meer over Nova

Wil je onze teams zien, klik hier. Als je benieuwd bent naar de historie en achtergrond van de vereniging kun je er hier meer over lezen.

Slotdag 2
Meetrainen
Oefentoernooi 2023
Meetrainen of Lid worden

Vanaf 3 jaar is iedereen welkom om een paar keer mee te komen trainen. Zo kun je kijken of je korfbal, het team en onze vereniging leuk vindt. Na een aantal trainingen is er overleg of het bevalt. Dan is het mogelijk om lid te worden van NOVA. Dit mag natuurlijk ook eerder.

Om een keer mee te trainen neem je contact op met onze NOVA Gastvrouw, Nynke de Boer. Je kan contact opnemen met Nynke door haar te e-mailen of te bellen op 06-27101246.

Lid worden?

Wil je ook lid worden van NOVA? Wat leuk! Je kunt je aanmelden door ons digitale inschrijfformulier in te vullen.

Aansluiten bij onze NOVA-selectie?

Wij zijn altijd op zoek naar korfballers met ambitie! Wil je meetrainen met onze selectie? Neem dan contact op met Jaco Schippers: 06-42726455

Contact

Kom je er niet uit of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Lid worden
Kangoeroe Klup 3-6 jr

Bij Nova hebben we voor jongere kinderen van 3 t/m 6 jaar: de Kangoeroe Klup. Wil jij je kind lekker laten bewegen? En vindt jouw kind sporten, bal- en tikspelletjes leuk? Kom dan eens kijken bij de Kangoeroes.

De KangoeroeKlup heeft 1 keer per week op zaterdagochtend training. Jongens en meisjes sporten samen. Een belangrijk onderdeel is het bevorderen van het samenwerken.

Het doel van de Kangoeroe Klup is kinderen vanaf 3 jaar met leuke spelletjes kennis laten maken, tijdens het sporten en bewegen. De kinderen doen spelletjes waarbij de bal en de mand een rol spelen. Zij spelen nog geen competitie, maar doen soms al een klein wedstrijdje tegen elkaar.

Trainingstijden

De Kangoeroes trainen op zaterdagochtend een uurtje. Meestal wordt er tussen tussen 10.00 en 12.00 uur getraind. Dit wijzigt soms bij de overgang naar het veld of de zaal. Bekijk de actuele tijden hier.

Reacties van betrokkenen

“Ik vind het verbazingwekkend hoe snel kinderen vooruit gaan in de motoriek!” -Martine Kreuger, trainer

“Sporten stimuleert de motoriek en de sociale vaardigheden van kinderen, kortom een goede reden om al op jonge leeftijd met een sportvereniging in aanraking te komen.” -Tjitske Frank, docente bewegingsonderwijs

“Kangoeroes is spelend leren sporten met vriendjes en vriendinnetjes!” -Nancy de Rooij, ouder

Benieuwd?

Als het leuk klinkt neem dat contact met ons op. Je kunt gratis meetrainen of eerst gewoon eens komen kijken.

Leeftijdscategorieën

Bij Korfbal zijn er 5 leeftijdscategorieën.

LEEFTIJDTEAMSNAAM GROEP
3 t/m 6 jaarKangoeroesKangoeroeKlup
5 t/m 11 jaarF, E, DPupillen
12 t/m 15 jaarC, BAspiranten
16 t/m 18 jaarAJunioren
19 t/m 70 jaar1, 2, 3 etc.Senioren
19 t/m 70 jaarRecreantenRecreanten

Indeling van categorieën

Kinderen vanaf de leeftijd van 3 jaar kunnen lid worden. De jongste kinderen zitten bij de Kangoeroes. De Kangoeroes trainen één keer in de week. Zodra een kind 5-6 jaar is, wordt het een pupil. Je blijft een pupil en met 10 jaar. Pupillen spelen competitie tegen andere teams. De wedstrijdjes duren 2 x 20 minuten en in de rust wordt er limonade gedronken. Ben je 11 jaar? Dan ga je over naar de aspiranten, waar je afhankelijk van je leeftijd wordt ingedeeld in teams. Deze teams bestaan uit 4 jongens en 4 meisjes. Er wordt gespeeld in twee vakken waarbij in het ene vak wordt verdedigd en in het andere wordt aangevallen. De competitie bestaat uit twee delen, een veld- en een zaalseizoen. Het veldseizoen start rond september, je speelt dan buiten. In november wordt de competitie verplaatst naar de zaal en tot april wordt er binnen gespeeld en getraind. Daarna wordt de veldcompetitie buiten afgemaakt. Zo worden er per jaar rond de 28 wedstrijden in competitieverband gespeeld. Tussen de 15 en de 19 ben je junior, daarna word je senior. Bij de A1, B1 en C1-jeugdteams en bij de senioren wordt er niet meer ingedeeld op leeftijd, maar op hoe goed je kan korfballen (selectie).

Contributie
CATEGORIELEEFTIJD OP 1 JANUARIBEDRAG PER JAARBEDRAG PER KWARTAAL
Senioren19 jr of ouder€ 310,00€ 77,50
Midweek19 jr of ouder€ 180,00€ 45,00
Recreanten19 jr of ouder€ 92,00€ 23,50
Algemene reserven.v.t.€ 92,00€ 23,00
Junioren16 t/m 18 jr€ 225,00€ 56,25
Aspiranten12 t/m 15 jr€ 188,00€ 47,00
PupillenSpelend  t/m 11 jr€ 165,00€ 41,25
Kangoeroes3 jr tot spelend lid€ 80,00€ 20,00
Speciaal korfbal7 t/m 18 jr€ 92,00€ 23,00
Ondersteunend lidn.v.t.€  60,00€ 15,00
Jeu de boulersn.v.t.€  80,00€  20,00
Dartersn.v.t.€  60,00€ 15,00

Het lidmaatschap bij NOVA loopt van 1 juli tot en met 30 juni. De jaarcontributie, afhankelijk van je leeftijd op 1 januari en/of het soort lidmaatschap, wordt verdeeld over 4 kwartalen. Bij tussentijdse aanmelding vindt de berekening per kwartaal plaats. Verlenging met één jaar gebeurt automatisch, tenzij je vóór 1 juni schriftelijk bij de secretaris opzegt. Stuur dan een mailtje naar nova.bilthoven@kvnova.nl. Tussentijds opzeggen is niet mogelijk. Uitzondering hierop is het kangoeroe-lidmaatschap, deze betreft een half jaar.

Kledingplan

Door het verouderen van de shirts was Nova genoodzaakt om een ‘kledingplan’ op te stellen. Elk spelend lid betaalt 15 euro per jaar om voor een shirt te sparen. Deze middelen worden op een aparte rekening bewaard voor de aanschaf van nieuwe shirts.

Ondersteuning
Niet iedereen heeft het financieel breed genoeg om contributie te kunnen betalen. Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht biedt hulp, zodat kinderen tóch kunnen blijven sporten! Nova wijst leden graag op deze hulp. Kijk voor meer informatie op www.kieseenclub.nl.

Je kunt daarnaast bij Nova lid worden met een U-pas.

Betalingswijze

Betaling van contributie en het kledingplan vindt bij voorkeur plaats via automatische incasso. De periodieke contributiebetaling moeten worden overgemaakt vóór onderstaande data wanneer geen machtiging wordt afgegeven aan KV Nova.

Kwartaalbedragen: 01-07, 01-10, 01-01, 01-04
Jaarbedrag betreft de periode 01-07 t/m 30-06

Contributie betalen is de verantwoordelijkheid van de leden zelf.
Rekeningnummer NL44RABO0376112786 t.a.v. Korfbalvereniging NOVA o.v.v. Contributie.

Contact met NOVA

Meetrainen

Lijkt het je leuk om eens te komen kijken of mee te trainen bij NOVA? Neem dan contact op met de NOVA Gastvrouw – Nynke de Boer:

Icoon envelop gastvrouw@kvnova.nl
Icoon telefoon 06-27101246

Lid worden of opzeggen

Als je vragen hebt over lid worden of het inschrijfformulier neem dan contact op met Roely Kuus onze Secretaris (Bestuur):

Icoon envelop nova.bilthoven@kvnova.nl
Icoon telefoon 06-15004127