Lotte Keuning over haar succesvolle overstap naar Dalto: “En dan heb ik mijn debuut gehad, en dan krijg ik appjes en ze willen komen kijken.”

13 feb Lotte Keuning over haar succesvolle overstap naar Dalto: “En dan heb ik mijn debuut gehad, en dan krijg ik appjes en ze willen komen kijken.”

“Ik heb mij altijd, en nog steeds, bij NOVA thuis gevoeld. Ook als ik daar nu nog kom vragen mensen hoe het gaat.” Lotte Keuning speelt sinds augustus 2019 niet meer bij NOVA, maar ondanks dat heeft ze nog steeds warme gevoelens voor de club.

Lotte was vier toen ze begon met korfballen bij NOVA. Ze kwam bij de sport toen ze een paar klasgenoten ontmoette in het H.F. Witte centrum en met hen een training mocht volgen. Ze is daarna nooit meer gestopt. Op die leeftijd, en voor een langere tijd daarna, was de Korfbal League iets wat ver weg stond. Het zou vet zijn om erin te spelen, maar dat was toch niet haalbaar? Pas toen ze in de senioren werd benaderd door verenigingen in de omgeving die haar vroegen om bij hen te komen spelen, begon ze er meer over na te denken.

In augustus 2019 maakte ze de stap naar Dalto, maar door een knieblessure zou het meer dan een jaar duren voordat ze een wedstrijd mee kon spelen. In het seizoen van 2020/2021 startte ze bij Dalto 2. Dit jaar gebruikte ze vooral om weer in te komen, aangezien ze toch niet konden promoveren of degraderen.

Op zaterdag 22 januari stond ze voor het eerst in de zaal voor Dalto 1. Deze wedstrijd was tegen LDODK. Ze was ontzettend zenuwachtig voor deze wedstrijd. Niet alleen was het de eerste wedstrijd die ze zou spelen op het hoogste niveau, maar ze stond ook tegen Marjolijn Kroon, meervoudig Nederlands kampioen. “Opeens is alles anders, want iedereen waar je tegen speelt is echt, echt heel goed. Je gaat dus ook anders de voorbereiding in.” Ze scoorde deze wedstrijd zes keer, waardoor ze een belangrijk onderdeel van de overwinning was. Dalto won met 27-26 van LDODK. Ook de wedstrijden daarna was ze nog wel zenuwachtig. Alleen kwam het toen vooral doordat ze er zin in had. “Als je in een flow komt, je speelt een paar wedstrijden en je merkt dat het goed gaat, dan wil je dat doorzetten.”

Ondanks dat Lotte nu bij Dalto speelt, spreekt ze haar vrienden binnen NOVA nog steeds vaak. Bijna wekelijks zien ze elkaar nog. Ook proberen ze vaak bij elkaars wedstrijden te gaan kijken. “Ik vind het gewoon leuk dat we… We hebben als team heel lang met elkaar gespeeld, echt vanaf de D tot en met de A. En ik vind het heel erg leuk dat we zo close waren al die tijd, maar ook nu nog steeds. Ik waardeer hun steun ook echt heel erg. Ik vond het best wel spannend om te zeggen dat ik naar Dalto toe zou gaan, want hoe reageren ze erop? En dan heb ik mijn debuut gehad, en dan krijg ik appjes en ze willen komen kijken.” “De grootste boodschap die ik aan hen wil geven is dat ik hun steun en interesse heel erg waardeer.”