Maarten van Brenk 2e op het NK 1-1

23 mei Maarten van Brenk 2e op het NK 1-1

Afgelopen zondag vond voor de 19e keer het NK 1-1 plaats in ‘s Gravenzande. Met 16 deelnemers, verdeeld over 4 poules van 4 spelers, werd er gestreden voor de titel 1-1 speler van het jaar. Diverse toppers, waaronder vele uit de korfballeague moesten tegen elkaar 45 seconden aanvallen en verdedigen.
Maarten van Brenk deed voor de 5e keer mee aan dit evenement. Het ruim 1500 man aanwezige publiek genoot van de vele acties. Doelpunten binnen de 6 meter cirkel werden beloond met 2 punten en doelpunten daarbuiten met 1 punt. Fysiek is het een aanslag op je lichaam. 45 seconden lang gas geven en geen moment verzwakken. Met als aangever Tim Houtman (Nova A1) was ook Nova van de partij. Bijzonder om als speler van Nova mee te maken dat er niet werd onder gedaan tegen de meer fitte spelers op hoger niveau.
Maarten kwam na een moeizaam begin langzaam op gang met als resultaat uiteindelijk groepswinnaar van poule A. Zo werd er onder meer gewonnen van Olav van Wijngaarden (PKC), Matthijs Verbaan (Ondo) en gelijkgespeeld tegen Koen van Roekel (DVO). Vervolgens kwam Maarten uit in de kwartfinale tegen de nummer 2 op de topscorerslijst uit de korfballeague, Christiaan Dekkers van KCC. Maarten en aangever Tim raakten steeds meer op elkaar ingespeeld met als resultaat een knappe 4-2 overwinning. Vervolgens kwam in de halve finale Nik van der Steen uit de koker rollen. De kleine spits van Fortuna die een paar maanden geleden nog de ziggo dome finale speelde, was geen onbekende voor de aanvaller van Nova. Zij hadden in het verleden al vele duels uitgevochten. Zoals in een voorgaande editie van het NK 1-1, was het ook nu weer Maarten die de boventoon voerde en uiteindelijk met 8-4 de overwinning pakte. De daarop volgende finale was helaas een brug te ver. De finale werd gespeeld tegen Alwin Out van KZ. Met zijn 21 jaar en lengte kon Maarten niet voorkomen dat Alwin een prima afstandsschot kon noteren een paar seconden voor de fluit, wat tevens de winnende bleek te zijn.
Een prima resultaat van de beide heren van Nova. Mooie reclame voor onze club en mooie reclame voor de sport. Helaas net niet, maar de organisatie heeft Maarten beloofd hem ook volgend jaar weer terug te willen zien. Misschien dan na 2 verloren finales… 3x scheepsrecht? Publiek wat mee was bedankt en tot volgend jaar!

Meer info en foto’s vind je op NK1tegen1.nl.