Matige wedstrijd brengt Nova verlies

21 sep Matige wedstrijd brengt Nova verlies

SDO vertrok uit Bilthoven met twee punten door met 6-7 de lokale korfbalploeg te verslaan. KV Nova haalde bijna geen moment haar niveau en spitte het onderdelft in een matige wedstrijd.


Nova nam het afgelopen zaterdag op tegen het nog ongeslagen SDO uit Veldhoven. Na de 2-1 na vijf minuten was het een lange tijd wachten voor het publiek voordat de korf weer werd gevonden. Het was SDO met de gelijkmaker. Nova had maar liefst 25 minuten nodig om weer te scoren. Hierdoor wisten de gasten met 3-4 op voorsprong te komen op slag van rust.

De tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Ondanks de goede weersomstandigheden hadden de clubs deze dag het vizier niet op scherp staan. Zelfs enkele strafworpen werden over en weer niet benut. Na de 3-5 kwam Nova nog terug op gelijke hoogte. In een rommelige slotfase kon elke kans beslissend zijn. Ongeveer vijf minuten voor tijd was het één van de dames van SDO die van afstand voor 6-7 zorgde. Ook in de slotminuten was het rendement onder de maat voor de Bilthovense club en kon er geen punt meer uit gesleept worden in een wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Nova laat zo voor de tweede maal deze competitie de kans liggen om thuis de eerste winst te pakken. Het positieve is dat in uitwedstrijden nog niet is verloren. Met de wedstrijd in en tegen Woudenberg moet dit goede moed geven. In de voorbereiding won Nova hier ook nog van. De aanvang van deze wedstrijd is zaterdag om 15.30 uur. De reserves van Nova spelen ervoor om 14.00 uur tegen dezelfde vereniging. Nova 2 speelde afgelopen weekend met 10-10 gelijk thuis tegen Fiducia 3.