Messcherp Nova Midweek 2 wint bij Fortissimo in regenachtig duel

01 okt Messcherp Nova Midweek 2 wint bij Fortissimo in regenachtig duel

Een wedstrijdverslag met een knipoog

Na de eerste twee competitiewedstrijden gewonnen te hebben moest Nova Midweek 2 afgelopen woensdag haar reis op the road to championship voortzetten. Fortissimo Midweek 2 was net als Nova Midweek 2 nog ongeslagen, dus inspirator-coach Annemiek benadrukte dat Nova Midweek 2 echt vól gas moest gaan: ‘Pedal to the metal!’

Een grote opsteker voor de ploeg van Van der Ploeg was de rentree van Daan ‘D-Money’, die na een lange hiatus eindelijk klaar was om weer te shinen like hell in Nova Midweek 2. Paauw was echter niet de enige oude bekende op het IJsselsteinse korfbalveld: Dennis ‘de Barfer’ bleek dusdanig in vorm te zijn dat hij was opgenomen in de selectie van Fortissimo Midweek 2.

In de beginfase van de wedstrijd hadden beide ploegen moeite met het vinden van de korf, waardoor de openingstreffer een aantal minuten op zich liet wachten. Mede dankzij goals van Paauw en Rianne ‘Nu of Nooit’ kon Nova Midweek 2 uitlopen naar een voorsprong van 1-3. Hoewel men misschien denkt dat de boog niet altijd gespannen kan zijn, bewees Karen  het tegendeel door vlak voor rust een belangrijke treffer te maken. Ruststand: 2-5.

In de kleedkamer nam Michael ‘Micheal’ the Fox het woord om zijn ploeg op te peppen: ‘Willen we winter champions worden of niet? We moeten de tweede helft echt erop knallen. Er is maar één plek voor Nova Midweek 2: de bovenste plek!’ Ondanks deze inspirerende woorden verslapte Nova Midweek 2 enigszins aan het begin van de tweede helft, waardoor Fortissimo in kon lopen. Dit triggerde de spelers van Nova Midweek 2 om weer vol het gaspedaal in te trappen. Mede dankzij  wederom belangrijke goals van birthday girl Karen kon Nova Midweek 2 weer afstand nemen en de wedstrijd uitspelen. Eindstand: 7-12.

Vaste kracht Tanja ‘Stringkont’ was erg blij met de overwinning: ‘De omstandigheden waren erg lastig, maar we stellen ons erg flexibel op denk ik. Zo’n natte bal is bijna gladder dan een baby. Mooi om te zien hoe we dan toch onze duimen erachter zetten en flink wat korfbalvuurwerk laten zien.’ Ook Van der Ploeg reageerde zeer opgetogen: ‘De spelers van Nova Midweek 2 gingen vandaag echt uit van hun verdedigende kwaliteiten. Het was weer een feestje!’