Midweek 2 boekt eerste overwinning tegen strijdlustige Meeuwen

21 sep Midweek 2 boekt eerste overwinning tegen strijdlustige Meeuwen

Na de eerste competitiewedstrijd verloren te hebben van Synergo, was Midweek 2 erop gebrand deze week wél te winnen. De tegenstander was niemand anders dan De Meeuwen Midweek 2. Interim-coach Coen van Eck benadrukte vooraf dat korfbal een mentaal spelletje is: “mentaliteit is een feit.” Daarnaast waarschuwde van Eck voor het uit het oog verliezen van het proces.

Toen Daniël Paauw de openingstreffer maakte, werd duidelijk dat Midweek 2 op een zeer steile leercurve zit. Waar Nova Midweek 2 vorige week nog veel kansen onbenut liet, was het tegen De Meeuwen een stuk scherper in de afronding. Dankzij deze scherpe afronding kon Nova Midweek snel uitlopen naar een tussenstand van 7-0.

Matthijs ‘Samantha’ Ploeg eiste een hoofdrol op in de eerste helft door het slachtoffer te worden van een zware overtreding van een routinier van de Meeuwen. De streng doch rechtvaardig fluitende arbiter Vincent Baas kon niets anders dan deze routinier het veld af te sturen. Geluk bij een ongeluk voor De Meeuwen: Matthijs’ nieuwe directe tegenstander had een érg jonge energie.

Dat het met de mentaliteit van Nova Midweek 2 wel goed zat, bleek uit het feit dat het scoren meteen weer werd opgepakt. De 8-0 kwam voor rekening van Fabienne ‘Fap’ Waanders, waarmee ze haar eerste doelpunt in het wit-rode Nova-tenue maakte. Ook Nova-veteraan Karin ‘Meijers’Meijers had haar vizier op scherp staan, en bewees dat ze ook op dit niveau prima mee kan komen. Mede dankzij de vele fraaie treffers van Meijers, kon Nova de kleedkamers opzoeken met een ruststand van 20-0.

In de rust benadrukte van Eck dat Nova Midweek 2 niet moest verslappen, en moest proberen om elkaar vertrouwen te geven. Ook besloot van Eck om Rianne van der Meijden, Pelle Wage en Maike van den Berg in te brengen. Naast Fap maakt ook van den Berg dit jaar haar debuut in het vlaggenschip van Nova.
Nova Midweek 2 begon ook de tweede helft scherp: al snel werd de 21-0 gemaakt, gevolgd door de langverwachte 22-0. De ervaren tegenstanders uit Putten gaven echter de moed niet op, en bleven strijdlust tonen. Deze strijdlust werd in de 51e minuut beloond met een fraaie goal: 32-1. Na nog een aantal goals van Nova Midweek 2 én nog eentje van De Meeuwen, floot Baas af met een stand van 38-2 op het scorebord.

Ondanks deze ruime overwinning, bleef nieuwkomer van den Berg nuchter: “Zo’n resultaat bereik je samen. Ik denk dat we vandaag hebben laten zien dat we over veel schijven kunnen scoren, en dat geeft vertrouwen.” Aanvoerster Meral Gülzig was na afloop zo trots als een pauw: “Samen kom je verder. Erg mooi om te zien hoe we het klassikaal oppakten. Alleen jammer dat we de 40 niet gehaald hebben. Daarnaast wil ik alle supporters heel hartelijk bedanken! Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.”