Moeizame wedstrijd tegen Sporting Badhoevedorp, toch 2 punten voor Nova

19 mrt Moeizame wedstrijd tegen Sporting Badhoevedorp, toch 2 punten voor Nova

Op 18 maart werd de wedstrijd Sporting Badhoevedorp 1 tegen NOVA 1 gespeeld. Voor Nova 1 wat vroeger dan normaal, want de wedstrijd begon al om 13.40 uur. Op papier is Nova de betere ploeg, maar toch heeft zij de thuiswedstrijd van Badhoevedorp verloren. Voor Nova dus een belangrijke wedstrijd om te laten zien wat de score eigenlijk had moeten zijn.

Na de overwinning op koploper KZ Danaïden zit Nova in een goede flow. Ook deze wedstrijd komt Nova op voorsprong: 1-4. Toch lijkt Nova moeite te hebben met de onvoorspelbaarheid van Sporting Badhoevedorp, want de thuisploeg komt al snel terug op 4-4. De eerste helft loopt eigenlijk continu gelijk op, waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd lijken te zijn. Ruststand: 10-9.

In de rust worden de koppen bij elkaar gestoken en komt Nova tot de conclusie dat er toch echt een tandje bij moet, wil zij de 2 punten mee naar huis nemen. In de tweede helft zijn het vooral Esther van Kempen en Coen van Eck die de korf aan de Nova-zijde weten te vinden. Zij weten samen 10 doelpunten te scoren. De tweede helft is Nova de betere en sterkere ploeg en weten zij daarom de voorsprong te behouden. Toch geeft Sporting Badhoevedorp niet op en blijft de ploeg aangehaakt. Eindstand: 18-20.

Geconcludeerd kan worden dat dit voor Nova een zeer moeizame wedstrijd was die zeker niet de schoonheidsprijs verdient. Waar dit aan ligt? Het tijdstip? Scherpte? Felheid? Toch zijn de twee punten zeker verdiend, aangezien Nova wel de betere ploeg was. Vooruitkijkend naar volgende week waarbij de wedstrijd tegen Fortissimo gepland staat, is ook hier van belang om punten te pakken wil Nova haar tweede plek veilig stellen.

18 maart speelde Nova 2 ’s avonds in Kamerik tegen SDO | Fiable 3. Nova won de wedstrijd met 16-19. Ook Nova 2 staat nu tweede in de poule.

Zaterdag 25 maart:
15.15 uur: Nova 2 – Furore 2
16.30 uur: Nova 1 – Fortissimo 1