Nek-aan-nekrace tussen Nova en Synergo

16 sep Nek-aan-nekrace tussen Nova en Synergo

Na een nipte overwinning van Nova tegen Refleks vorige week was het tijd om aan te treden tegen Synergo. Ook Synergo wist het eerste duel van de competitie te winnen, waardoor Nova en Synergo met een gelijke stand in het klassement aan de wedstrijd zouden beginnen. Natuurlijk zegt zo’n stand na 1 gespeelde wedstrijd nog niet veel, vandaar dat Nova gebrand was om ook de tweede wedstrijd de 2 punten te pakken. Voorafgaand aan de wedstrijd zocht Nova de kleedkamer op en werden de afspraken nog op scherp gezet. Met een iets gewijzigde opstelling, een heerlijk zonnetje en een boel Nova publiek langs de lijn, floot scheidsrechter Niels Boere de wedstrijd in.

Nova startte fel en wist in de eerste aanval gelijk de score te openen door een mooi afstandsschot van Lotte Keuning. Niet veel later kon Synergo de gelijkmaker al op het scorebord noteren door er ook van afstand een bal in te mikken. Een duidelijke respons, die achteraf tekenend zou zijn voor de hele wedstrijd. Zowel Nova als Synergo waren niet van plan de winstpunten weg te geven. Beide ploegen speelden fysiek en onrustig. De eerste helft werd er voortdurend om en om gescoord. Geen van beide teams wist de voorsprong te behouden of te vergroten. Wissels waren er nodig om de spelers van Nova nieuwe energie en duidelijke functies te geven. Waar Nova de eerste helft de leiding in het scoren nam, was het Synergo die de kans had om met een voorsprong de rust in te gaan. Door een gemiste strafworp bleef de ruststand echter 8-8.

Na rust was het Synergo die scherper uit de kleedkamer kwam. Binnen twee minuten keek Nova tegen een 8-10 achterstand aan. Hier lieten de Bilthovenaren het niet bij zitten. Door een mooie doorloopbal van Sam Groenewold en een verzilverde stafworp van Michelle Reus was de stand weer gelijk. De tweede helft was het Synergo die telkens de score opende en was het aan Nova om snel de aansluiter te scoren. Dit ging zo door tot 1 minuut voor tijd, waarin Synergo de 19-18 scoorde. Nog 1 aanval had Nova de kans om aan te sluiten. Er werden goede posities gekozen en Lotte werd in stelling gebracht. Na een uitwijkbeweging schudde Lotte haar tegenstander af en kon zij tot schot komen. 19-19! De scheidsrechter floot hierna gelijk de wedstrijd af.

Wederom een wedstrijd waar de selectie met gemengde gevoelens op terug kijkt. Hebben we met dit spel een punt gewonnen of verloren? Met vlagen werd er goed gespeeld, maar ook mindere spelmomenten hadden de overhand. Aan de selectie de opdracht om goed te evalueren en te herkennen waar we beter hadden gemoeten en beter hadden gekund. Volgende week zaterdag 22 september 15:30 wacht ons Roda 1 uit Westzaan. Net als afgelopen week kunnen wij de support van de Nova schare goed gebruiken! Tot dan!