Net geen stunt in Dronten voor Nova 2

08 feb Net geen stunt in Dronten voor Nova 2

Zaterdag liet Nova het na om te stunten tegen de koploper ASVD. Waar de Biltse spelers in de eerste helft nooit achter zijn gekomen, wist het zich toch nipt te laten verschalken in de tweede helft. In een goede en aantrekkelijke wedstrijd werd met 19-16 verloren in Dronten.

Eén schot was nodig om de toon te zetten. Binnen nog geen minuut was het Rutger die van afstand raak trof. Echter deed ASVD in deze doelpuntrijke fase volop mee. Met doelpunten van Manon Renske, Karen en nogmaals Renske hield Nova knap het initiatief. ASVD leek enigszins onder de indruk van hun tegenstander, maar wist toch goed mee te scoren. Na nog een knappe run met een vrije bal van Renske en afstandsschoten van Sander en Manon kwam de tegenstander nog voor rust op gelijke hoogte. Renske wist zelfs al haar derde score aan te tekenen. Het zag er nog even naar uit dat de kleedkamer werd opgezocht met een kleine voorsprong. Maar coach Nico zag het schot van Esther net uit de korf wippen en een wegtrekker van Sander afgekeurd worden; 8-8.

Nadat in de tweede helft het ASVD voor het eerst voor kwam, was het Manon dat weer scherp was met een afstandsschot. Omdat Melvin met een knieblessure het veld moest verlaten, was het Joris die met een strafworp de 10-10 kon maken. Deze was helaas net mis. Was zijn gekneusde hand de oorzaak? Nee. Want nog geen vijf seconden later maakte hij het ruimschoots goed door de bal van verre afstand door de korf te mikken. Nog wat later was het een andere Van Kempen die het van het veld moest. Esther kreeg flinke kramp in haar benen en kon de wedstrijd helaas niet voortzetten. De junior die vandaag haar debuut maakte, speelde goed aanvalsspel naast haar zus en bleef ook verdedigend knap overeind. Kim, die eerder deze dag al zestig minuten met het eerste heeft gebald, nam haar stokje over.

In vijf minuten tijd was het de thuisploeg dat uit een ander vaatje tapte. Door het inbrengen van twee nieuwe en geroutineerde spelers werd snel afstand genomen. Nova lette even niet op en het werd zomaar 10-14. Met nog dertien minuten te gaan had Sander twee aanvallen nodig voor twee treffers en bracht zo de spanning nog even terug. Toch was het telkens ASVD dat met drie a vier punten voorbleef. In de slotfase was het Rutger die nog twee strafworpen benutte. Ook Manon liet haar weer gelden met twee extra treffers. Ondanks het verlies zag het vele meegereisde publiek een amusante wedstrijd. Met 19-16 verliet Nova Dronten met opgeheven hoofd.

In de laatste drie wedstrijden is één punt voldoende voor officiële handhaving. Maar de ploeg zal komende zaterdag al de derde plek willen heroveren voor de eer die ze verdienen. Als voorprogramma op de kampioenswedstrijd van het vlaggenschip wordt gespeeld tegen Woudenberg vanaf 15:20 uur.