Nieuwe maatregelen vanaf 14 okt 22.00 uur

14 okt Nieuwe maatregelen vanaf 14 okt 22.00 uur

Jullie zullen inmiddels allemaal op de hoogte zijn van de nieuwe maatregelen die het kabinet gister (13 oktober) met ons deelde. Deze maatregelen gaan in op 14 oktober om 22.00 uur en hebben wederom grote gevolgen voor de sport en dus ook voor NOVA. 

Het KNKV heeft nauw overleg met sportkoepel NOC*NSF en andere sportbonden. Woensdag staat een overleg gepland over de nieuwe maatregelen, waarna NOC*NSF en de sportbonden – dus ook het KNKV – hun achterban kunnen voorzien van sportspecifieke informatie. Zodra wij meer informatie hebben, delen wij dit uiteraard via de bekende kanalen.

Wat weten we nu:

  • De competities worden stilgelegd.
  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Seniorenteams zullen dus niet meer kunnen trainen.
  • Voor kinderen tot 18 jaar is het toegestaan om te sporten in teamverband en wedstrijden te spelen met teams van eigen club. De jeugdteams kunnen dus nog wel trainen.
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten. Dit was bij NOVA al het geval sinds de vorige persconferentie.

 

De maatregelen gaan in om 22.00 uur vanavond (14 oktober). Midweek 2 zou een wedstrijd hebben, maar deze is al afgelast. De Recreanten kunnen vanavond nog trainen, maar we adviseren om dit op 1,5 meter afstand van elkaar te doen. Hierna mogen de seniorenteams dus niet meer trainen, maar de jeugdteams (spelers onder de 18 jaar) gelukkig nog wel. Ook het Jeu de Boules stopt voorlopig.