Nieuwe spelers sluiten aan bij NOVA-selectie

05 jun Nieuwe spelers sluiten aan bij NOVA-selectie

Wij zijn blij te kunnen melden dat komend seizoen maar liefst acht nieuwe spelers bij onze selectie aansluiten. Naast de terugkeer van Job Paauw en Aranka Akkermans stromen er ook vijf junioren door vanuit de A1 naar onze selectie: Milan van den Berg, Mart Kockelkoren, Vera Bessems, Suzanne van Rie, en Hannah Flessner. Ook verwelkomen wij Rogier Pluim die overkomt van DOS Westbroek.

Vlnr: Job Paauw, Mart Kockelkoren, Hannah Flessner, Pascal Frank (Coach), Vera Bessems, Jasper van Rooijen (Assistent Coach), Milan van den Berg, Suzanne van Rie en Rogier Pluim. Aranka Akkermans mist op deze foto.

Terug op het vertrouwde nest

Job en Aranka keren met hun terugkomst terug op hun vertrouwde NOVA nest. Job is afgelopen seizoen uitgekomen voor HKC uit Hardinxveld-Giessendam en speelde hiermee in de Hoofdklasse. Aranka keert terug uit Amersfoort na een aantal jaar gespeeld te hebben in het 1e van MIA.

Naast dat Job en Aranka twee directe versterkingen zijn voor onze selectie zijn het ook twee echte NOVA mensen. Wij zijn blij dat we ze volgend seizoen weer kunnen zien spelen op onze velden!

Junioren stromen door

In het afgelopen seizoen hebben Milan, Mart, Vera, Suzanne en Hannah laten zien klaar te zijn om aan te sluiten bij onze selectie. Het is nu aan hen om een plekje te veroveren in de komende selectieperiode.

“Wij vinden het belangrijk om jonge talenten de kans te geven om zich te laten zien in onze selectie. Neem bijvoorbeeld Hannah die positief is opgevallen bij de TC, maar pas 15 jaar is. Goed genoeg is oud genoeg!” aldus Steven Bakker, bestuurslid Technische Zaken.

Welkom Rogier

Rogier komt over van DOS Westbroek waar hij speelde in het 3e. Rogier woont in Zeist en is zijn korfbal carrière begonnen bij RDZ. Op jonge leeftijd heeft hij de overstap naar Antilopen gemaakt om daar in verschillende hoofdklasse jeugdteams te spelen.

Na zijn tijd bij Antilopen heeft hij de overstap gemaakt naar DOS en stapt nu na twee seizoenen over naar NOVA om vol te gaan voor een plekje in onze selectie.

Afscheid van spelers en stafleden

Na dit seizoen nemen wij helaas ook afscheid van verschillende spelers en stafleden, waaronder Marloes van Ettikhoven die overstapt naar DOS Westbroek. DOS komt uit in de Overgangsklasse en speelt daarmee net iets hoger dan NOVA. Een mooie uitdaging voor Marloes!

Romée van den Brink keert terug naar Victum na het afgelopen seizoen gespeeld te hebben in NOVA 1. Wij danken Romée voor haar inzet bij de NOVA Kangoeroes waar zij elke week training gaf aan onze jongste leden.

Giovanni Sturkenboom heeft afgelopen seizoen in NOVA 2 gespeeld. Door verschillende blessures heeft hij helaas een aantal wedstrijden vanaf de zijlijn moeten aanschouwen. In zijn korte periode bij NOVA heeft hij wel een belangrijke bijdrage gehad in de vereniging met zijn positieve persoonlijkheid en sponsoring met zijn bedrijf STENT. Giovanni twijfelt nog om volgend seizoen aan te sluiten bij onze Midweek of NOVA 4.

Onze grote dank gaat uit naar Marcel Groenewold en Eelco Jochem die de coaching van NOVA 2 op zich hebben genomen afgelopen seizoen. Het was vooraf duidelijk dat zij dit voor één seizoen op zich zouden nemen.

Marcel Jairam stopt als assistent van Pascal bij NOVA 1. Marcel gaat een druk jaar tegemoet waarin op dit moment geen plek is voor zijn werk bij de selectie. Ook Marcel willen we enorm bedanken voor zijn inzet!