Nieuws KNKV & oefentoernooi 11 april mogelijk uitgesteld

17 mrt Nieuws KNKV & oefentoernooi 11 april mogelijk uitgesteld

Inmiddels is er meer nieuws vanuit het KNKV over wat er met de korfbalcompetities gaat gebeuren als gevolg van de verspreiding van het coronavirus. Hieronder zetten we een paar dingen op een rijtje. Helaas gaat 11 april het oefentoernooi bij Nova ook niet door. 

Bericht KNKV
De afgelopen dagen heeft het KNKV overlegd over wat te doen met het einde van de zaalcompetitie en de start van de veldcompetitie. Volledige duidelijkheid is er nog niet, maar dit zijn voor nu de belangrijke punten voor de Nova-teams.

Zaal:

  • Voor de selectie en de A1: Alle nog geplande wedstrijden in het wedstrijdkorfbal worden afgelast. Over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal (rangschikking en promotie- en degradatieregeling) neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart een besluit.
  • Voor alle andere Nova-teams: Het KNKV heeft besloten alle nog geplande duels in de zaalcompetitie van het breedtekorfbal af te gelasten. Met inachtneming van de huidige reglementen heeft het bondsbestuur besloten om de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen. Het breedtekorfbal kent strikt reglementair gezien geen kampioenschappen, zodat dit hierop officieel ook geen invloed heeft.

 

Veld:

Wat betreft de veldcompetitie heeft het KNKV besloten alle duels in de (voorjaars-)veldcompetitie tot en met donderdag 16 april af te gelasten. Uiterlijk maandag 6 april komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie.

Lees hier het volledige artikel van het KNKV.

Oefentoernooi
De afgelopen weken is de organisatie van het oefentoernooi bij Nova hard bezig geweest met het regelen van tegenstanders voor de driekamp. Helaas, maar vanzelfsprekend, zijn ook zij genoodzaakt om het toernooi op 11 april niet door te laten te gaan. De organisatie wacht het besluit van het KNKV op 6 april af of het wellicht mogelijk is om het toernooi te verzetten.