Nieuws van het bestuur

09 jan Nieuws van het bestuur

Er zijn alweer een flink aantal wedstrijden in de zaal gespeeld. Op de achtergrond wordt er binnen de vereniging aan verschillende projecten gewerkt. Waaronder het Technisch Beleidsplan, de renovatie van de keuken en een nieuwe website. We geven jullie hiervan graag een update.

Korfbalniveau NOVA
Wat wil NOVA bereiken op gebied van korfbal? Wat willen we de kinderen in de C leren? En hoe zorgen we voor een soepele overgang van de A-jeugd naar de senioren? Deze vragen beantwoorden we in een Korfbaltechnisch beleidsplan. Het Korfbaltechnisch beleidsplan van NOVA wordt op dit moment geactualiseerd en herschreven. Er is een tijdelijke projectgroep opgericht om dit plan door te ontwikkelen.

Sportlinked
Onze Technische Commissie (TC) heeft keihard gewerkt aan het invoeren van Sportlinked – naast de gebruikelijke korfbalzaken. De Sportlinked app is vanuit de korfbalbond (KNKV) verplicht ingevoerd in plaats van de papieren wedstrijdformulieren. Hiervoor heeft de TC een info-avond georganiseerd en hebben voorbereidingen plaatsgevonden voor de online inrichting en het gebruik van de app.

Renovatie keuken CASA NOVA
De kantine CASA NOVA heeft tijdens de zomerstop een make-over gehad. Deze winter zal met behulp van vrijwilligers ook de keuken onder handen worden genomen. De Vriendenloterij heeft de wens van Nici van der Werve, om deze op te knappen mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van € 2.000,-. Er komt een nieuw roestvrijstalen werkblad en we krijgen nieuwe keukenkastjes.

Administratiesysteem

NOVA is dit jaar overgegaan op één administratiesysteem voor de ledenadministratie en boekhouding. Onze Bestuurssecretaris, Birgit Rademakers, heeft alle 260 leden handmatig geüpdatet en samengevoegd in Sportlink. Vanuit het verleden hadden we een dubbele ledenadministratie; wat een grotere foutmarge met zich meebracht. Dankzij de Hoogvliet actie van vorig jaar had NOVA als één van de eerste verenigingen de foto’s van alle leden beschikbaar om in Sportlink te kunnen invoeren. Ook de primeur van het nieuwe boekhoudsysteem ging goed, want de eerste automatische incasso via Sportlink is succesvol verlopen.

Nieuwe website in het nieuwe jaar
De huidige website van NOVA is aan vervanging toe. Achter de schermen wordt door de Communicatie Commissie hard gewerkt aan een nieuwe site. Hiervoor wordt een geheel nieuwe site gebouwd, is een nieuwe site-map ontwikkeld en worden teksten herschreven. De site is qua menu-indeling tot stand gekomen op basis van een onderzoek onder 180 personen. Begin 2016 zal de site live gaan.

Het bestuur

Arie Anninga (Voorzitter)
Birgit Rademakers (Bestuurssecretaris)
Annabelle van der Weerdt (
Nevenactiviteiten)
Pieter Keuning (Penningmeester)
Jorg van Rooijen (Korfbaltechnische Zaken)
Laura van Rooijen-Rademakers (Communicatie)