Nipt en zuur verlies voor NOVA

15 jan Nipt en zuur verlies voor NOVA

Zaterdag 14 januari hervatten NOVA 1 en 2 de zaalcompetitie. Voor Nova 2 was SDO de tegenstander, voor Nova 1 Sporting Badhoevedorp. Nova stond beide wedstrijden lang op voorsprong, maar gaf deze in de 2e helft weg.

Nova oefende de week ervoor nog tegen Tweemaal Zes om er na de kerstvakantie weer in te komen. Daar liet de selectie goede wedstrijden zien. Dus er was vertrouwens gekweekt.

Nova 1 liet in de 1e helft tegen Sporting Badhoevedorp een goed en snel spel zien. Van de 11 doelpunten in de rust waren het overgrote deel afstandsschoten. Coach Wim Jansen gaf aan dat het zaak was om het verschil van 4 doelpunten snel groter te maken, want in eerdere wedstrijden gaf Nova deze voorsprong in de 2e helft weg.

De spelers konden de gemaakte afspraken niet nakomen, want Nova kwam op een 14-15 achterstand. Nova was zich er maar al te bewust van dat ze het wéér uit handen gaven en wilde de stand weer omkeren. Met nog 5 minuten spelen, stond het 17-17. Sporting Badhoevedorp sloeg met 18-20 een gat van 2, waar Nova alleen nog 19-20 van wist te maken.

De mindere 2e helft zal tijdens de trainingen onderwerp van gesprek zijn. Maar ondertussen maakt Nova zich op voor de wedstrijden van 21 januari waarin het belangrijk is om weer punten te pakken.

14.00 uur: Furore 2 – Nova 2
16.40 uur: Fortissimo 1 – Nova 1