Nog even voorstellen | Romée en Giovanni

17 nov Nog even voorstellen | Romée en Giovanni

Inmiddels hebben ze er al een half veldseizoen op zitten bij NOVA. Romée van den Brink en Giovanni Sturkenboom kwamen dit seizoen allebei de NOVA-selectie versterken. Hieronder stellen we ze nog even aan jullie voor en vertellen ze over hun eerste maanden bij de club.

 

Romée van den Brink
Romée is 20 jaar en woont in Houten. Ze studeert verpleegkunde en hoopt dit jaar af te studeren in het St. Antionius. Voordat Romée naar NOVA kwam, speelde ze bij Victum in Houten.

Romée begon al jong met korfbal. “Ik deed daar mee met de welpjes, wat nu de kangoeroes zijn.” Vervolgens doorliep ze de hele jeugd bij Victum. “In mijn tweede jaar C1 ben ik met mijn team naar het NK binnen en buiten geweest, dat was een bijzondere ervaring.” Uiteindelijk speelde ze vorig jaar in Victum 1. “Bij Victum heb ik in de jeugd mijn beste vriendinnen leren kennen, waar ik heel dankbaar voor ben. Ik heb er altijd met veel plezier gekorfbald, maar soms moet je een sprong in het diepe wagen.”

Een sprong in het diepe was het ook wel een beetje; nieuwe mensen en een nieuw spel, het speelt allemaal mee. “Maar ik vind beetje bij beetje mijn draai en hopelijk komt dit met de tijd meer!” Naast nieuwe mensen, heeft Romeé ook nieuwe uitspraken leren kennen. “Het grappigste en voor mij meest typerende voor NOVA is toch wel de uitspraak ‘prik hem erin’, daar had ik nog nooit van gehoord.”

 

Giovanni Sturkenboom
Giovanni, ook wel ‘Gio’, is 26 jaar en woont in Bussum. Hij speelde van 2003-2012 bij Viking in Wijk bij Duurstede en van 2012-2014 bij Midlandia in Bunnik. “Daarnaast ben ik van 2012-2014 bondscheidsrechter geweest. Voornamelijk op locatie, dus echt ingedeeld worden door de bond en op stap.” Inmiddels heeft hij meer ambitie om als speler op het veld te staan “maar als je zelf in zo’n prachtig KNKV-pakje op het veld staat, krijg je veel respect voor de scheidsrechters.”

Zijn eerste maanden bij NOVA zijn wisselend bevallen. “Qua club en sfeer kan ik melden dat ik echt in een warm bad terechtkwam en ik het heel goed kan vinden met de mensen binnen de selectie.” Gio kreeg helaas te maken met blessures, waardoor hij eind veldseizoen eigenlijk pas écht rustig kon terugkeren op het veld. “Ik was er wel trouw iedere zaterdag bij. Nu bijna hersteld, lekker aan de bak in de zaal!”

Op de vraag wat Gio ‘typisch NOVA’ vindt, reageert hij “sowieso het wat meer familie-achtige gevoel: kleinschalig, gezellig maar toch ook serieus als het om het spel zelf gaat.”

Dit seizoen kunnen jullie Giovanni zien spelen in NOVA 2 en Romée in NOVA 1. Daarnaast kan je Romée ook tegenkomen op de zaterdagochtend. Ze is namelijk één van de trainers van de kangoeroes.