NOVA 1 blijft nog steeds ongeslagen

13 dec NOVA 1 blijft nog steeds ongeslagen

Dankzij een spannende wedstrijd van de reserves, waarbij Tessa van der Laan in de laatste minuut 14-16 op het scorebord neer zette, kon het vlaggenschip van NOVA met een goed gevoel het veld betreden. Het was een streekderby waarbij Woudenberg (wederom dit seizoen) de tegenstander was.

Vooraf was het belang van de wedstrijd duidelijk. Woudenberg kon namelijk op 4 punten afstand worden gezet. Het begin van de wedstrijd verliep moeizaam. Het spel was fysiek, scoren ging in de eerste paar minuten niet vanzelf, waarbij het verdedigende werk echter uitstekend was. Woudenberg werd veelal gedwongen om het schot buiten de 7 meter te nemen.

Tot aan de rust kwam het duidelijke niveauverschil nog niet tot uiting, waarbij coach van Brenk toesprak dat wij scherp waren in onze verdediging en er geen onnodige fouten werden gemaakt. Dat is een belangrijke basis voor het vervolg van de competitie. De 4-9 op het scorebord was dan ook geheel terecht.

Na rust werd het krachtsverschil ook op het scorebord tot uiting gebracht. Met een run van 2-10 werd uiteindelijk een duidelijke 6-19 overwinning behaald op de nummer 2. De vele meegereisde NOVA-supporters werden na afloop bedankt. Zij hebben weer mogen genieten van een volwassen spelend NOVA.

Op 19 december speelt de selectie van NOVA de laatste thuiswedstrijd van 2015. Zal het NOVA 2 lukken om verder omhoog te klimmen? En zal NOVA 1 ongeslagen bovenaan blijven? Kom dan kijken! Om 13.20 trapt de A1 af tegen Telstar daarna volgt NOVA 2 tegen Devinco en aansluitend Nova 1 – Animo 1.