NOVA 1 blijft op koers na winst in Leiden

26 nov NOVA 1 blijft op koers na winst in Leiden


De slotfase van NOVA 2.

Voor de 3e wedstrijd van de zaalcompetitie stapte de NOVA-selectie in de auto naar Leiden. Daar wachtte een bekende tegenstander uit de competitie van vorig jaar: KZ Danaïden. Voor zowel Nova 1 als 2 was dit een wedstrijd om punten te pakken.

De wedstrijd van het 2e was spannend. En die spanning zorgde tegen het einde van de wedstrijd voor een opstootje. Dat werd opgelost. Nu de winst nog binnenhalen. De laatste minuten stond Nova op voorsprong, maar aan het einde gaf de ploeg toch nog een punt weg. Eindstand: 15-15.

Het was nu de beurt aan Nova 1. Voor zowel Nova als KZ Danaïden stond er een hoop op het spel. KZ Danaïden stond vooraf op 0 punten, Nova op 2.

Nova begon de wedstrijd scherp en kwam al vlot op een 0-2 voorsprong. KZ Danaïden was ook wakker en counterde direct met 2 goals, wat de score weer gelijk bracht. Nova deed er een schepje bovenop en liep uit naar 2-5. Dat verschil hield Nova in de 1e helft in stand. Tijdens de bespreking hamerde coach Wim Jansen erop dat Nova de vechtlust moest blijven tonen en strak moest blijven verdedigen om de winst binnen te halen.

De 2e helft kwam Nova niet echt meer in gevaar. KZ Danaïden probeerde met wat wissels en tactische wijzigingen Nova nog te verrassen, maar dat liet Nova niet slagen. Nova speelde de wedstrijd volwassen uit en won met 12-15. Dit zet Nova 1 op de 3e plek.

Zaterdag 2 december speelt Nova thuis tegen Atlantis.

14.45 uur: Nova 2 – Atlantis 2
16.15 uur: Nova 1 – Atlantis 1