Nova 1 doet zichzelf te kort tegen MIA

09 sep Nova 1 doet zichzelf te kort tegen MIA

Met een schamele 10-13 nederlaag vergat Nova een sterke start van zichzelf te belonen. Na een kwartier kwam de Biltse ploeg met maar liefst 5-1 voor tegen de Amersfoortse titelkandidaat MIA. In een rommelige tweede helft scoorde Korfbalvereniging Nova echter maar drie keer waarmee een stunt achterwege blijft.

Beide teams hadden hun seizoensopening gewonnen. MIA heeft zichzelf als doel gesteld om te promoveren naar de eerste klasse. Omdat Nova niet perse dergelijke aspiraties heeft, konden ze in de rol van de underdog vrijuit korfballen. Met doorloopballen van Kim Hoep en Inge van Eck en afstandsschoten van Jaco Schippers, Coen van Eck en Sanne van Kouterik kwam Nova erg sterk uit de startblokken. MIA leek overrompeld en kon pas in het vervolg antwoord bieden.

Via een 7-4 ruststand knokte MIA zichzelf in de tweede helft terug. Na 8-6 en 9-7 kwamen ze langszij. Over en weer werden veel plaatsfouten gemaakt en werden de aanvallen korter waardoor de doelpunten duurder werden. Nova zag haar rendement uit doelkansen hard dalen en gaf daarmee het initiatief uit handen.

Wouter van Brenk bracht met nog tien minuten te gaan de achttienjarige Stijn Paauw binnen de lijnen. Dit was het debuut voor de puntaanvaller in het eerste team. Maar Nova kon niet meer het geduld en het goede spel opbrengen van de eerste helft. Het was dan ook MIA dat via 9-11 en 10-12 uitliep naar de eindstand van 10-13.

Nova had afgelopen zaterdag de uitgelezen kans om vriend en vooral vijand te verbazen. Toch kwam MIA met de schrik vrij. Zaterdag treedt de ploeg aan tegen Animo in Geldermalsen om 15:30 uur. Animo heeft haar twee wedstrijden met één punt verschil verloren en heeft dus net als Nova wat recht te zetten.