Nova 1 haalt niveau niet in wedstrijd tegen KIOS (N) 1

10 dec Nova 1 haalt niveau niet in wedstrijd tegen KIOS (N) 1

Op 9 december mocht de selectie van NOVA afreizen naar Nieuw Vennep om het daar op te nemen tegen de selectie van KIOS(N). Voor beide teams een nog onbekende tegenstander, dus er moest vooral uit worden gegaan van de eigen krachten.

In de wedstrijd van de 2e teams waren de eerste en tweede helft vrijwel identiek aan elkaar. Nova 2 nam in de eerste helft het voortouw in de score en kon uitlopen tot een verschil van drie goals. KIOS(N) wist echter op tijd weer de mand te vinden en kon vlak voor rust het verschil terugbrengen naar één goal: 8-9.
In de tweede helft kwam Nova 2 weer op drie punten voorsprong, maar kon KIOS(N) 2 ook weer aanhaken. Het was spannend tot de laatste minuut, maar uiteindelijk wist Nova 2 met 16-17 te winnen.

Vervolgens mochten de 1e teams aantreden. Nova kende een valse start en stond al snel met 3-0 achter, maar kon dit gelukkig gauw rechttrekken. In de eerste helft gingen de teams verder gelijk op en heeft Nova ook nog met één punt voorgestaan. KIOS (N) wist vlak voor rust nog een gat te slaan, waardoor de teams met een stand van 10-7 de kleedkamers in gingen.
Helaas was de afronding van Nova in de tweede helft zwaar ondermaats. KIOS (N) kon mede daardoor in een flow komen en scoorde, ondanks het harde werken van Nova in de verdediging, nog een knappe 14 goals. Eindstand: 24-12.

Voor NOVA 1 en 2 wedstrijden waar vooral veel uit geleerd kan worden. Vol goede moed zullen zij op 16 december weer in eigen hal aantreden, dit keer tegen HKV/Ons Eibernest uit ‘S-Gravenhage.

15:15 Nova 2 – HKV/Ons Eibernest 2
16:40 Nova 1 – HKV/Ons Eibernest 1

Op de facebookpagina van KIOS (N) staan een aantal leuke foto’s van beide wedstrijden:
Foto’s KIOS (N) 2 – Nova 2
Foto’s KIOS (N) 1 – Nova 1