Nova 1 komt net tekort tegen Noviomagum

27 sep Nova 1 komt net tekort tegen Noviomagum

Afgelopen zaterdag mocht de selectie van Nova afreizen naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen Noviomagum. Het tweede begon met een kleine achterstand, maar liep al snel over Noviomagum heen en wist de wedstrijd te winnen met 16-22. Daarna betrad Nova 1 het Nijmeegse korfbalveld.

Bij een overwinning zou Nova serieus meedraaien bovenin het klassement. Dat werd dan ook een belangrijke drijfveer. Nova 1 startte echter niet scherp genoeg tegen Noviomagum. De Bilthovenaren bleven een kleine achterstand houden tot 5-4. Daarna wist Noviomagum uit te lopen naar 8-4. Met goede afstandsschoten wist Nova het gat iets kleiner te maken, ruststand: 14-11.

In de rust beseften de spelers van Nova dat zij zichzelf echt tekort deden. De ploeg kon de wedstrijd nog niet kantelen, want ook de tweede helft werd niet sterk genoeg begonnen, waardoor Noviomagum de voorsprong hield. Gelukkig liet Nova in het verdere verloop van de tweede helft zien dat de ploeg veel meer waard is: de spelers werden feller, gingen duels aan en draaiden mooie aanvallen. Het werd nog spannend en met nog zes minuten op de klok stond het 20-19. Helaas wist Nova niet op gelijke hoogte te komen met Noviomagum en glipte een gelijkspel uit hun handen. Het eindsignaal klonk bij een stand van 22-21. Dat betekende een zure nederlaag voor Nova.

Na te zijn afgereisd naar Eindhoven en Nijmegen speelt de selectie van Nova volgende week weer in eigen huis tegen Movado uit Dordrecht, een onbekende ploeg voor Nova.

Nova 2 – Movado 2          14:00
Nova 1 – Movado 1          15:30


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondanks de sterkere tweede helft wist Nova 1 geen punten te behalen in Nijmegen.