Nova 1 komt niet in de problemen tegen Kesteren

22 apr Nova 1 komt niet in de problemen tegen Kesteren

De Biltse korfballers hebben goede zaken gedaan in de weg naar het kampioenschap. Twee weken terug was de ploeg in een solide wedstrijd al te sterk voor Midlandia, zaterdag moest ook Kesteren eraan geloven.

Van een spannende wedstrijd was eigenlijk geen moment sprake, Iwan Verhaaf opende na 6 seconden de score en vervolgens werd deze voorsprong uitgebouwd naar 5-1. Kesteren wist korfballend weinig in te brengen en moest het vooral hebben van kleine kansen in de korfzone en strafworpen. Defensief ging de ploeg bovendien snel over tot het achterverdedigen, maar boekte daar weinig succes mee. Op slag van rust werd de tussenstand bepaald op 9-5.

Het tweede bedrijf kende een vergelijkbaar spelbeeld. Nova speelde niet de sterren van de hemel, maar kwam geen moment in gevaar. In een fijn lentezonnetje kabbelde de wedstrijd naar een 14-9 eindstand in het voordeel van de Biltse ploeg.

Aanstaande zaterdag speelt Nova in Vianen tegen Viko, een geduchte tegenstander. De wedstrijd vangt aan om 15:30 op sportpark Blankenstein.