NOVA 1 pakt ruime overwinning op Sparta Nijkerk

17 okt NOVA 1 pakt ruime overwinning op Sparta Nijkerk

Nova 1 - Sparta 1Afgelopen zaterdag stond de laatste buitenwedstrijd op het programma. Door de winstpartij van vorige week in Hardenberg, was de selectie gebrand op een overwinning. Na enkele “close calls” aan het begin van het seizoen, waarbij Nova net achter het net viste, wist Nova de afgelopen drie wedstrijden twee keer te winnen. Reden genoeg om het veldseizoen mooi af te sluiten met nog een overwinning. Vanaf de eerste minuut domineerde Nova de wedstrijd en gaf Nova het signaal af dat er niks te halen viel voor Sparta. In de eerste helft werden 16 doelpunten aan de Nova zijde genoteerd en zo stoomde Nova in de tweede helft door naar de overwinning.

Dynamisch spel, dat was de opdracht voor de ploeg uit Bilthoven. Na drie minuten spelen keek Sparta (N) al tegen een 4-0 achterstand aan, door onder andere een mooi afstandsschot van Marciano de Vree. Het leek een deja vu van de wedstrijd tegen NKC’51, waar Nova een 13-3 voorsprong pakte. Toen gaf Nova de overwinning alsnog uit handen. Met die gedachte in het achterhoofd viel Nova bewust niet terug op statische aanvallen, maar bleef zijde korf onder vuur nemen met dynamische aanvallen. Nova kon zelfs tot een 9-1 voorsprong uitlopen. Sparta (N) wist enkele doelpunten te maken door verdedigende fouten aan de kant van Nova. De aanvallen van Spartawerden snel afgestopt door een sterke verdedigende afvang van de ploeg uit Bilthoven. Zokreeg Nova de kans om steeds verder uit te lopen. Net voor rust kon Nova nog twee doelpunten maken, waardoor beide ploegen de kleedkamers opzochten met een tussenstand van 16-5.

Het was aan Nova om na rust net zo te spelen als in de eerste helft. Wat tegen NKC’51 voorviel, liet Nova zich niet nog een keer gebeuren. Dit werd duidelijk doordat Novadirect na rust vijf doelpunten op rij wist te scoren. Dit bleek de genadeklap te zijn voor Sparta (N), die na deze doelpuntenreeks de vechtlust had opgegeven. Nova gooide de wedstrijd op deze manier in het slot en kwam niet meer in gevaar. Door sterk voorverdedigen werd de aanval van Sparta (N) lam gelegd en werden er veel geforceerde schoten genomen. Zo kon Nova geconcentreerd de wedstrijd uitspelen. Nova verslapte niet en door mooi aanvalsspel werden de laatste doelpunten gemaakt om vervolgens tot een eindstand van 29-10 te komen.

Nova doet goede zaken door deze wedstrijd te winnen van de nummer 3. Sterk voorverdedigen en dynamisch aanvalsspel waren de kernwoorden in deze wedstrijd.

Doelpunten Nova 1: Richard van der Pas (7), Maarten van Brenk (6), Job Paauw (6), Sanne van Kouterik (4), Marciano de Vree (4), Inge van Eck (1) en Michelle Reus (1S)

Na een week rust, begint de selectie weer in de zaal. Nova 1 zal ook daar haar debuut maken in de eerste klasse. Vanaf dit seizoen zal het eerste met een schotklok gaan spelen. Met het dynamische spel van afgelopen weken zal dit mooi korfbal opleveren.

Bericht vanuit de selectie:
“Namens de selectie en staf willen we alle supporters bedanken die in weer en wind, thuis en uit, langs de lijn stonden. Hopelijk kunnen we rekenen op dezelfde support in de zaal. Wij hebben er veelzinin!”