NOVA 1 pakt winst in Eindhoven

20 sep NOVA 1 pakt winst in Eindhoven

Afgelopen zaterdag ging de selectie van NOVA op weg naar Eindhoven voor de wedstrijd tegen Rust Roest.

Als eerste was NOVA 2 aan de beurt die tegen de nummer 1 uit de poule moest aantreden. Dit was een spannende wedstrijd met een bloedstollend einde, waarin NOVA 2 helaas niet de overhand kon pakken. De wedstrijd eindigde in 13-10.

In de volle zon startte de wedstrijd van NOVA 1. Het fluitsignaal klonk en beide teams wisten snel te scoren. Na een aantal minuten was het NOVA die een flinke voorsprong kon pakken, ondanks de moeite die de ploeg had met het opzetten van goede aanvallen. Er werd vooral veel gescoord vanuit afstandsschoten en wegtrekballen van de korf, waarin Coen van Eck en Job Paauw een belangrijk aandeel hadden. De spelers gingen de rust in met een stand van 6-10.

Ook in de tweede helft kon NOVA deze scorende lijn doortrekken. Er leek halverwege deze helft even een dipje te zijn waarin de korf moeilijk werd gevonden en Rust Roest wat kon inlopen. Dit was gelukkig van korte duur. Eigenlijk is het geen moment echt spannend geweest, omdat NOVA de grip op de wedstrijd bleef houden en Rust Roest de rust in het spel verloor. Het eindsignaal klonk bij een stand van 13-18.

Ondanks deze winst is het team het erover eens dat zij onder hun niveau hebben gespeeld en dat er nog veel meer in zit. NOVA heeft als doel om de rest van het seizoen een stijgende lijn te laten zien. Volgende week zal de selectie van NOVA opnieuw een uitwedstrijd spelen. Dit keer tegen Noviomagum uit Nijmegen.

Noviomagum 3 – NOVA 2 14:30 uur
Noviomagum 1 – NOVA 1 16:00 uur