NOVA 1 start het nieuwe jaar met ruime overwinning

10 jan NOVA 1 start het nieuwe jaar met ruime overwinning

NOVA moest de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar aantreden tegen en bij SEV uit Zelhem. Het was dus niet naast de deur, maar voor mascotte Willem Vlaanderen is dit jaar niets te ver om het eerste team van NOVA aan te moedigen.

Vooraf werden er geen moeilijkheden verwacht aangezien SEV puntloos onderaan staat en NOVA stevig bovenaan de ranglijst staat. Sander Smit startte deze wedstrijd in de basis op de plek van de afwezige Richard van der Pas. NOVA begon de wedstrijd voortvarend en door goals van Coen van Eck en Sanne van Kouterik kwam NOVA gelijk op een 4-0 voorsprong. NOVA trok dit de eerste helft goed door en met een mooi afstandsschot zette Inge van Eck vlak voor rust de 3-13 op het scorebord.

In de rust werd vooral benoemd dat NOVA goede kansen uit moest blijven zoeken en veel tot scoren moest komen. SEV toonde de tweede helft lef en gaf veel druk. NOVA miste veel kansen, maar gaf de ruime voorsprong niet meer uit handen. Wat nog wel het vermelden waard is, is dat A-junior Sam Groenewold zijn debuut in NOVA 1 maakte. Hij draaide goed mee en aan het einde van de wedstrijd stond er een einduitslag van 10-23 voor NOVA op het scorebord vermeld.

Volgende week staat er voor NOVA weer een uitwedstrijd op het programma. Op 16 januari 2016 treedt NOVA om 15:45 uur aan tegen Arena uit Rhenen. We zijn benieuwd of Willem Vlaanderen dan meer gezelschap heeft tijdens de wedstrijd.