Nova 1 strijdend ten onder

30 okt Nova 1 strijdend ten onder

Afgelopen zaterdag stond voor Nova 1 en 2 Telstar op het programma. Waar Nova 2 in de uitwedstrijd aan het kortste eind trok, was Nova 1 duidelijk de betere ploeg. In Bilthoven bleek dit andersom. Na een sterke wedstrijd van Nova 2 waarin zij met 13-9 wonnen, was het de beurt aan Nova 1.

De afgelopen weken had Nova 1 het zwaar. Na een goede start van de competitie werden vijf opeenvolgende wedstrijden verloren. Wat Nova wel goed deed, was elke week weer opnieuw gebrand zijn om te winnen. Zo ook tegen Telstar. Nova 1 kent Telstar 1 goed en wist waar de kwaliteiten en valkuilen lagen. Maar na al vele analyses van andere tegenstanders gemaakt te hebben, bleek de uiteindelijk conclusie heel simpel: doen waar Nova goed in is, het eigen spel spelen en vanaf minuut één alles geven.

Dit bleek helaas weer makkelijker gezegd dan gedaan. Want niet alleen Nova was gebrand om te winnen en met een fijne plek in de middenmoot de zaal in te gaan, dit gold ook voor Telstar. Telstar opende de score en kwam al snel met 0-2 voor te staan. Zaak voor Nova was om dit snel recht te trekken en proberen uit te lopen. Nadat Nova de 3-3 maakte, werd het een heen en weer maken van goals. Nova wist tot 7-5 uit te lopen, maar Telstar kon voor de rust nog de 7-6 maken.

Na de rust ging het heen en weer maken van goals verder. Nova kwam op een 10-8 voorsprong, maar Telstar wist telkens bij te blijven. En toen kwam het kantelpunt. Na de 12-12 kon Telstar uitlopen tot 12-15. Met nog 8 minuten te gaan waarin Nova nog een aantal goede goals meepakte, trok Nova wederom aan het kortste eind. Eindstand: 15-16. Een zuur verlies.

Komende week heeft Nova een weekje vrij en daarna begint zij met de voorbereiding van het zaalseizoen. We zien jullie graag snel weer in het HF Witte Centrum.