Nova 1 tegen De Vinken 1 spannend tot laatste minuut

12 nov Nova 1 tegen De Vinken 1 spannend tot laatste minuut

Op zaterdag 11 november stond de eerste officiële zaalwedstrijd voor de Bilthovense korfbalploeg gepland. Ondanks een nipte nederlaag van NOVA 2 slaagde het 1e erin om de winst binnen te slepen na een spannende wedstrijd tegen De Vinken.

De sfeer zat er goed in in HF Witte Centrum. Dat was te danken aan het aanwezige publiek, maar ook zéker aan het team van de week. De spelers en speelsters van de D1 mochten oplopen met Nova 1 en kregen een speciaal plekje op de tribune.

Nova begon scherp aan de wedstrijd en wist een 3-0 voorsprong te pakken. De Vinken bleef echter gedurende de gehele eerste helft aangehaakt, waardoor de 1e helft werd afgesloten met een stand van 10-10. Een helft die werd gekenmerkt door fases waarin Nova dynamisch speelde en verdedigend veel druk gaf, afgewisseld met slordige fases.

In de 2e helft nam De Vinken even de leiding met 2 opeenvolgende doelpunten. Nova wist echter telkens bij te blijven door snel te scoren. Stijn Paauw maakte 2 cruciale punten, waardoor Nova opnieuw voor kwam te staan. Desondanks slaagde Nova er niet in om een grotere voorsprong te behalen, waardoor de wedstrijd tot de laatste minuut spannend bleef. Met nog een minuut te spelen stond het scorebord op 19-17 voor Nova.

Een tactische wissel aan de kant van De Vinken resulteerde in nog een punt voor de ploeg uit Vinkeveen, waardoor de stand 19-18 werd. Met slechts 25 seconden op de klok leek de overwinning voor Nova veilig, maar De Vinken slaagde erin de bal te onderscheppen en een laatste poging te wagen. Ondanks 3 schoten door de Vinken in de laatste tien seconden, trok Nova uiteindelijk aan het langste eind en behaalde de overwinning met een eindstand van 19-18.

Deze 2 punten zijn een hele fijne start van een nieuw seizoen. 18 november speelt de selectie tegen DES in Den Hoorn.

16.20 uur: DES 2 – NOVA 2
17.40 uur: DES 1 – NOVA 1