NOVA 1 trekt goede voorbereiding door

11 sep NOVA 1 trekt goede voorbereiding door

Na een goede voorbereiding van de selectie, stond Telstar uit Hoevelaken dit weekend op het programma om de competitie tegen te starten. Wedstrijden bij en tegen Telstar zijn altijd lastig gebleken voor NOVA. De selectie wist dus dat scherpte nodig was.   

Om 14.00 uur ging Nova 2 van start. Bij zowel Nova als Telstar ging het scoren moeizaam, ondanks de goede kansen die werden gecreëerd. De ruststand was 6-2. Beide ploegen wilden de 2e helft met meer pit ingaan, maar helaas werden ook hier de goede kansen niet afgerond. De eindstand was 10-4 in het voordeel van Telstar.

Daarna mocht Nova 1 aantreden. De openingsfase van beide teams was erg scherp. Het stond al snel 3-7 in het voordeel van Nova. Coach Wim Jansen vroeg op dat moment een time out aan. De nieuwe hoofdcoach van Nova gaf aan dat het team dit spel moest doorzetten en ervoor moest zorgen met dit gat van 4 punten de rust in te gaan. Dit pakte het team goed op. Ruststand: 5-10.

In de 2e helft is Telstar nog op een gat van 3 punten gekomen, maar verder is Nova niet in de gevarenzone geweest. De wedstrijd eindigde in 12-17. Voor Nova 1 een goede start van het seizoen.

Volgende week speelt de selectie thuis, in Bilthoven. Nova 2 speelt om 14.00 uur tegen HKC 3 uit Utrecht, Nova 1 mag om 15.30 uur aantreden tegen ZKC’31 uit Zaandam.

Scores Nova 1: Sam 4, Michael 3, Aranka 2, Tim 2, Coen 2, Renske 2, Eline 1, Esther 1