Nova 1 verliest onnodig in eigen huis

04 dec Nova 1 verliest onnodig in eigen huis

Na twee uitwedstrijden was het weer tijd voor een thuiswedstrijd voor de selectie van Nova. Deze week was het de selectie van Atlantis die afreisde naar De Bilt. Voor beide teams uit De Bilt wedstrijden waar een goed resultaat behaald zou kunnen worden.

Om 14:45 uur begon de wedstrijd van de 2e teams. De wedstrijd kende een sterke openingsfase, want binnen 1.5e minuut stond het al 2-1 voor Nova. Gedurende de 1e helft liep de stand gelijk op. Atlantis had een sterkere eindfase, waardoor zij met een 8-11 voorsprong de rust inging. De score bleef in het eerste deel van de 2e helft gelijk opgaan. De achterstand bleef hierdoor steeds één of twee doelpunten. Het laatste kwartier was voor Nova 2, waarin zij het verschil maakte en de 2 verdiende punten binnensleepten met een 22-18 overwinning.

Om 16:15 uur was het de beurt aan Nova 1 om de strijd aan te gaan voor de 2 punten. Het eerste aanvalsvak zorgde voor een sterke openingsfase, wat resulteerde in een 4-2 voorsprong na 7 minuten spelen. Het andere vak had veel moeite met de verdedigende speelstijl van de ploeg uit Mijdrecht en speelde de 1e helft vooral tegen zichzelf. Atlantis had een betere eindfase in de 1e helft waardoor Nova de rust inging met een 8-12 achterstand. Coach Wim Jansen gaf in de rust aan dat de ploeg met meer vertrouwen moest gaan schieten, om de goede kansen te belonen. In het eerste kwartier van de 2e helft lukte dat goed en Nova kon de stand gelijk trekken tot 13-13. Helaas stagneerde het scoren bij de thuisploeg en ging Atlantis er met de 2 punten vandoor door met 15-17 te winnen.

Zaterdag 9 december mag de Nova selectie afreizen naar Nieuw Vennep voor de wedstrijden tegen KIOS.
17:00 KIOS 2-Nova 2
18:20 KIOS 1-Nova 1