Nova 1 wint eenvoudig in Harmelen

19 jan Nova 1 wint eenvoudig in Harmelen

Voor de derde maal dit seizoen stonden de hoofdmachten van Nova en THOR tegenover elkaar. De eerste wedstrijd eindigde in een zeer ruime overwinning, maar in het tweede duel gaf THOR aanmerkelijk meer weerstand. Vandaag lag het initiatief echter weer volledig bij de Biltse koploper, na 60 minuten werd er een 10-17 overwinning bijgeschreven.

In tegenstelling tot het vorige treffen, nam Nova deze keer wel direct afstand van de tegenstander. In de openingsfase waarin met name de arbitrage zich liet gelden, noteerde de ploeg uit De Bilt al snel een 1-4 voorsprong. Ook in het vervolg van de tweede helft was THOR niet in staat om tegengas te geven. Bij rust was er een ruime 3-10 voorsprong.

Het tweede bedrijf begon met drie goals voor Nova waarna het aan Biltse zijde wat inzakte. Er kropen slordigheden in het spel waardoor THOR wat doelpunten mee kon pakken. Voor de neutrale kijker was er in het tweede bedrijf weinig te genieten. Waar de tegenstander in de eerste helft nog zo nu en dan overging op het achterverdedigen, was dit in het tweede bedrijf vaste prik. Ook het nieuwe korfbal dat men in Harmelen schijnt te beoefenen stemde het publiek weinig enthousiast. Bij een 10-17 stand was de speeltijd verstreken en floot de scheidsrechter zijn eindsignaal.

Aanstaande zaterdag neemt Nova het in eigen huis op tegen Tiel’72. Tiel volgt de koploper op vier punten en daarmee is dit een interessant wedstrijdaffiche. Aanvang van de wedstrijd is 18:00uur.