Nova 1 wint eerste competitiewedstrijd

12 sep Nova 1 wint eerste competitiewedstrijd


Na een mooie selectieperiode met spannende oefenwedstrijden en zware trainingen was het aan de acht spelers uit het eerste van Nova om het seizoen af te trappen. We zien enkele nieuwe gezichten in het eerste team van Nova. Lotte en Eline, vorig jaar nog spelend in de A1, hebben zich in het eerste weten te knokken. Daarnaast mogen we ook Fernand verwelkomen in dit team. Vorig jaar speelde hij nog bij Dalto. Hij liet deze wedstrijd zien een vaste waarde te kunnen zijn voor de ploeg uit Bilthoven. De acht spelers van Nova speelden tegen een nog onbekende tegenstander, Refleks uit Rijswijk. Op het veld stond een straf windje, maar verder waren de omstandigheden perfect.

In de kleedkamer werden alle afspraken nogmaals benadrukt en de spelersgroep had vertrouwen in een mooi resultaat. Bijna direct na het startsein, was het Fernand die met een mooi afstandsschot de ploeg uit Bilthoven op een voorsprong zette. Nova kon dit echter niet doorzetten. Het eerste verdedigingsvak van Nova wist in de eerste fase de korf lastig te vinden. Er werd geschoten op de verkeerde momenten waardoor er veel balverlies werd geleden. Nova kon nog in de wedstrijd blijven door het andere vak, dat een hoog afrondingspercentage haalde. Het stroef lopende vak kreeg een nieuw impuls toen er meer over de dames werd aangevallen. Lotte wist snel achter elkaar twee afstandsschoten te scoren en daarmee Nova op een voorsprong te zetten. Net voor rust wist Refleks hun achterstand weg te werken door een schot en een doorloopbal te scoren. De teams gingen met een 9-9 tussenstand de rust in.

Nova presteerde niet optimaal waardoor Refleks nog in de wedstrijd zat. Hier kwam in de tweede helft nog geen verandering in. Refleks bleef mee scoren en daardoor kon Nova zich niet loswerken van de tegenstander uit Rijswijk. In de loop van de tweede helft begon het tij te keren voor Nova. Nadat Refleks nog één keer gelijkkwam tot 13-13, was het Coen die kort achter elkaar twee schoten wist te scoren. Daarmee was het verzet van Refleks gebroken en kon Nova de wedstrijd rustig uitspelen. Met twee punten voorsprong werd de wedstrijd in het slot gegooid door goede keuzes te maken. Zowel Nova als Refleks wist in de eindfase nog een keer te scoren, waardoor de wedstrijd werd afgefloten met een 15-17 eindstand in het voordeel van Nova.

Tijdens de eerste competitiewedstrijd was Nova nog niet helemaal scherp, maar het was genoeg om de punten binnen te slepen. Volgende week komt Synergo op bezoek in Bilthoven. Nova heeft de smaak te pakken en zal er alles aan doen om ook aanstaande zaterdag te winnen! Aanvang 15.30 uur.