Nova 1 wint van Juventa en Nova 2 in de race naar het kampioenschap

30 mei Nova 1 wint van Juventa en Nova 2 in de race naar het kampioenschap

Afgelopen zaterdag nam voor Nova A1 een onverwachte wending. Concurrent ODIK A1 verloor onverwachts en daarom speelden de junioren hun kampioenswedstrijd tegen De Meeuwen. De wedstrijd ging voor het grootste deel gelijk op. Nova was beter maar wist dit niet uit te drukken in goals, waardoor De Meeuwen uit Putten toch elke keer aan konden haken. Op een gegeven moment vielen de doelpunten wel voor de ploeg uit Bilthoven en wist zo te winnen met 20-15. Met deze winst mag Nova A1 zichzelf kampioen noemen. Een mooie afsluiter voor veel spelers die volgend jaar de overstap maken naar de senioren.

Nu de A1 kampioen is geworden, was het de beurt aan het tweede. Het tweede seniorenteam van Nova is nog in de race voor het kampioenschap. Maar daarvoor moest eerst gewonnen worden van het lastige Juventa uit Harderberg. De vorige wedstrijd in Harderberg werd gewonnen, maar dit ging niet vanzelf. Nova wist toen te winnen met 9-11. De afgelopen wedstrijden liet het tweede zien dat zij veel doelpunten kunnen maken en wilden dit thuis weer laten zien. De eerste paar minuten begon Juventa erg scherp aan de wedstrijd en even leek het Nova van de wijs te brengen, maar daarna begonnen de aanvallen van het tweede te draaien. Juventa zakte daarna flink in en wist in de hele wedstrijd maar 7 doelpunten te scoren. Nova wist er maar liefst 20 te maken en kon hierdoor makkelijk twee punten bijschrijven. Met deze mooie overwinning werd Steven Bakker met een publiekswissel naar de kant gehaald. Na 12 mooie jaren in de selectie heeft hij besloten een punt achter zijn selectiejaren te zetten. De bloemen werden overhandigd door zijn zoon Max. Bedankt voor al je inzet, Steven!

Na deze mooie overwinningen was het de beurt aan het eerste. Nova 1 speelde tegen het eerste team van Juventa. Voor Juventa als voor Nova stond er niets meer op het spel. Juventa speelt aan het einde van het seizoen een degradatiewedstrijd en Nova had zichzelf al veilig gespeeld. Daardoor kon het eerste zonder druk de wedstrijd ingaan. Vanaf de eerste minuut werd Juventa al overklast en is eigenlijk niet aan te pas gekomen. Er werden wel veel schoten gelost aan de kant van de tegenstander, maar zij haalden een laag percentage. Er werden veel ballen gestolen, waardoor Nova vaak kon aanvallen. De kleedkamers werden opgezocht met een stand van 11-4.

Na de rust zakte Nova niet in, maar ging steeds lekkerder spelen. Er werden lange aanvallen gedraaid en mooie kansen genomen. De junioren kregen deze wedstrijd veel speelminuten en lieten zien dat zij klaar zijn voor de volgende uitdaging. De wedstrijd werd gewonnen met 23-12.