Nova 1 wint van RDZ

11 jan Nova 1 wint van RDZ

Nova 1 speelde zaterdag tegen het Zeister RDZ een moeilijke wedstrijd. Lange tijd keken de Biltse korfballers tegen een achterstand aan, maar ze waren op tijd weer bij de les. Na een 8-12 achterstand voerde Nova de verdedigende druk op en vervolgens vielen ook de benodigde doelpunten waarmee een 15-12 overwinning kon worden bijgeschreven.

Nova startte prima aan het duel en kwam op een 4-2 voorsprong. In het vervolg wist de ploeg echter niet door te drukken en aan de kant van RDZ bleek één van de heren het vizier op scherp te hebben. Via 6-6 wist RDZ bij rust een 7-9 voorsprong te pakken.

Het tweede bedrijf begon voor Nova wederom positief door een doelpunt van Iwan Verhaaf, maar de drie tegendoelpunten die daarop volgden zorgden voor een wat zorgwekkende 8-12 tussenstand. De verdediging van Nova zette een tandje bij en daarmee werd de Zeister aanval compleet verlamd. Met nog een kleine 20 minuten op de klok was het wachten op de doelpunten. Dit verliep niet geheel vlekkeloos, maar drie minuten voor het eindsignaal werd dan toch de gelijkmaker gemaakt. RDZ heeft lang kunnen hopen op een goed resultaat, maar tegen het einde van het duel was de tank bij de meeste spelers leeg. Aan Biltse zijde vielen in de resterende minuten nog drie doelpunten en daarmee was de eerste overwinning van 2015 een feit.

Met deze overwinning heeft Nova haar koppositie weer versterkt. Concurrent Tiel’72 verloor van Viko waardoor beide ploegen zich zetelen in de subtop, tezamen met Fortissimo, Koveni en Madjoe.

Aanstaande zaterdag speelt de selectie in Harmelen tegen THOR. Het tweede kan dan definitief de degradatiezone achter zich laten, het eerste zal zich moeten behoeden voor puntverlies. Aanvang: 18:00 en 19:10 uur.