Nova 2 bewijst zich tegenover Unitas

08 okt Nova 2 bewijst zich tegenover Unitas


Afgelopen dinsdag was het dan zover. Nova 2 moest laten zien dat zij meekunnen doen met hun poule. Na de wedstrijd van vorige week, waar Nova niet scherp begon tegen Woudenberg , was Nova gebrand om nu te winnen.

Onder leiding van Nico begon Nova scherp maar liet dat helaas niet zien in doelpunten. Na 3 minuten spelen kwam Unitas op 0-1 voorsprong. Dat weerhield Nova er niet van om mee te scoren en even later werd het door een afstandsschot van Joris 1-1. Tessa zette dit voort met een 2-1 voorsprong die helaas niet lang bleef. Door een vrije bal voor Unitas werd het 2-2. Dit bleef zo doorgaan tot Nova met 2 punten voorkwam door een vrije bal van Tessa en een schot van Stijn, waardoor de stand 5-3 werd. Unitas was het daar niet mee eens en kwam na 4 minuten weer gelijk. Met nog 10 minuten te spelen waren Nova en Unitas beide op zoek naar een voorsprong wat aan beide kanten niet lukte. Er werden goede aanvallen neergezet door Nova, die helaas niet werden beloond met een doelpunt. Met nog 3 minuten te spelen voor de rust kwam dan uiteindelijk nog een doelpunt. Jammer genoeg was deze niet bestemd voor Nova,  maar voor Unitas en gingen we de rust in met een stand van 5-6.

In de rust werd het team door Nico aangemoedigd om weer scherp te beginnen en te laten zien dat zij het kunnen. En dat liet Nova zien, binnen 2 minuten in de tweede helft kwam Nova weer gelijk met Unitas door een strafworp die werd gemaakt door Rianne.

Het werd weer even zoeken voor Nova. Zij probeerden lange aanvallen neer te zetten maar deze werden niet beloond. En Unitas probeerde hetzelfde maar door onze sterke verdediging lukte het hen niet. Na 9 minuten was het dan eindelijk zover, Nova kwam op een voorsprong en er kwam weer energie in het spel. Unitas probeerde om bij te blijven en er kwam een doelpunt aan de kant van Unitas. Daar was Nova niet blij mee en dat lieten ze ook zien. Door de doelpunten van Karen, Manon, Tessa, Melvin, Rutger en Joris kwam Nova op een doelpunten verschil van 8. Nova vond dat nog niet genoeg, met nog 4 minuten te spelen kwam Renske erin voor Manon en met nog 1 minuut te gaan bepaalde Rutger de eindstand van 18-7.

Met deze overwinning heeft Nova 2 laten zien dat ze in deze klasse horen. Nu moet Nova 2 deze lijn doortrekken en aankomende zaterdag hetzelfde doen tegenover DWS.