Nova 2 definitief runner up

19 mei Nova 2 definitief runner up

Met TZ3 dat al een paar wedstrijden kampioen is, heeft Nova 2 met een gelijkspel in Vleuten haar tweede positie geclaimd. Door een punt te halen bij Fiducia is een gat geslagen met de rest van de poule. Hiermee bekroont het team van zoon en vader, trainer en assistent trainer, Maik en Nico van Kouterik, een knap korfbalseizoen.

De Biltse reserves konden vrijuit ballen. Met de vorige wedstrijd nog in gedachten (21-5 overwinning op Fortissimo) stapte de spelers vol vertrouwen op het winderige complex even ten westen van de stad Utrecht. Met de afwezige Ben Oelderik en Melvin van Kempen startten Daan Paauw en Stijn Paauw (nee; geen broers). Laatstgenoemde deelde zijn speeltijd deelde medejunior Rutger Kuus.

De pot begon stroef door een laag rendement. Pas na een kwartier werd de 2-2 aangetekend. Waar het leek dat Nova niet bij machte was de kansen af te maken, was het Fiducia die moeite had om langere aanvallen te creëren. Toch was het Nova dat achter de feiten aanliep. Fiducia, dat ook nergens meer om speelde, pakte een kleine voorsprong voor rust; 5-4.

Na de thee waren het Daan Paauw en Sander Smit die binnen een minuut de spreekwoordelijk Engelse table turnde met twee rake afstandschoten. Maar omdat het vizier niet scherp stond en Nova het weigerde af te maken, was het Fiducia dat langszij kwam. Via 7-7 pakten ze zelfs de voorsprong met 10-8. Het laatste aanvalsvak van Nova had minder moeite met scoren, echter moest de tijd het wel toelaten. Aranka Akkermans besloot de spanning op te voeren door de bal snel door de gele kunststoffen korf te gooien. Een snelle onderschepping in de verdediging gaf na een overtreding ook nog een strafworp. Deze toch wel nog onverwachte kans werd echter niet benut. Maar met nog minder dan een minuut werd de scherpschutter nog één keer in stelling gebracht. Akkermans stelde niet teleur en bracht met deze laatste knappe score het gelijkspel en het laatste benodigde punt binnen voor de gasten. De nummer drie, HKC Utrecht, bleek later ook nog verloren te hebben. Maar de reserves van Nova hebben helemaal zelf ervoor gezorgd een wedstrijd voor het einde alleen TZ op de ranglijst voor zich te dulden.

Er schijnt nog een kans te bestaan op promotie volgens geruchten. Maar de ploeg van Maik van Kouterik had het vizier hier niet op gesteld en het zou dus een flinke bonus zijn. Met het Pinksterweekend als rustweekend, wordt op 30 mei de competitie afgesloten tegen hekkensluiter Koveni. De Nieuwegeiners staan op het veld van Nova klaar om 14:00. Met deze laatste confrontatie om des keizers baard wordt een slotfeestje en daarmee ook de zomerstop ingeluid.