NOVA 2 grijpt net mis in Zutphen

13 jan NOVA 2 grijpt net mis in Zutphen

In een knappe wedstrijd wisten de Biltse reserves het tot de slotminuut het spannend te houden tegen de runner up ZKV. In Zutphen kon net geen punt worden gepakt met een eindstand van 14-13.

De wedstrijd begon gelijk opgaand. Daarna nam het jonge Nova brutaal de voorsprong tegen het ervaren team. Door doelpunten van aanvoerder Rutger, Mike, Manon en Joris werd een 5-7 tussenstand genoteerd. Het was echter ZKV dat voor rust nog aanzette en het zo omboog naar 8-7.

De tweede helft werd deze lijn doorgezet en had Nova even geen antwoord op een aantal handige scores van de thuisploeg. Met 12-8 leek de wedstrijd gespeeld. Door knappe afstandsschoten van de dames Kim, Renske en Manon werd de slotfase echter nog spannend. Met een mooie actie speelde gelegenheidsspits Stijn zich vrij waarna hij koelbloedig afrondde. Hij begon deze dag in de basis en deed goed mee.

ZKV bleef Nova telkens voor. Met nog twee minuten te gaan schoot Joris nog raak. Maar na de 14-13 was er geen tijd meer om door te zetten. Hiermee heeft Nova een goede wedstrijd gespeeld tegen een goede tegenstander, maar ging het wel met lege handen huiswaarts.

Volgende week is het team van Maik nog even vrij omdat de poule één team minder dan normaal heeft. Het weekend erop (23 januari) speelt Nova 2 om 15:20 uur thuis tegen Keizer Karel 2.