Nova 2 herstelt zich

22 apr Nova 2 herstelt zich

Na de afgang de week ervoor tegen het naburige TZ hebben de reserves zicht met een 11-8 overwinning hersteld. HKC (Utrecht) werd thuis verslagen.

TZ lijkt alleen aanspraak op de titel van deze veldcompetitie te maken. Door de vier punten achterstand kunnen de Biltse spelers zich volledig focussen op het beschermen van de tweede positie. De eerste horde was HKC uit de Utrechtse wijk Hoograven. Zij konden met winst op gelijke hoogte komen in de poule en omdat het verschil vorige keer minimaal was, kon dit niet uitgesloten worden.

Maar de start was voor Nova. Met Lianne van Kouterik voor de geblesseerde Sigrid Ruigendijk werd snel de voorsprong gepakt. Op het zonnige kunstgrasveld speelde Nova ontspannen en met plezier. Met rust werd een comfortabele voorsprong opgeschreven omdat slechts twee tegendoelpunten werden geïncasseerd.

De tweede helft liet de thuisploeg de touwtjes wat vieren. HKC wist hiervan te profiteren door meer te scoren. Stijn Paauw werd in de slotfase nog in de ploeg gebracht door coach Maik van Kouterik. De junior droeg nog knap zijn steentje bij door van afstand de bal door de korf te schieten. De scheids hield het vervolgens bij de stand van 11-8 voor gezien.

Komende zaterdag wordt afgereisd naar Vianen. Hier wordt opgenomen tegen Viko als voorprogramma van de eerste teams van de beide verenigingen.