Nova 2 laat zich uitschakelen in de wedstrijd tegen Hellas ’63

04 dec Nova 2 laat zich uitschakelen in de wedstrijd tegen Hellas ’63

Deze week reisde Nova af naar Nunspeet voor de wedstrijd tegen Hellas ’63. Met een 17-13 verlies, staat Nova door een wat ‘gelukkige’ uitslag van concurrent HKC nog steeds bovenaan met 2 punten voorsprong. Deze wedstrijd heeft Nova 2 onder niveau gepresteerd, maar dit is een wedstrijd om van te leren.

Hellas begon scherp aan de wedstrijd en sneed recht door de defensie van Nova heen. Via een 2-0 voorsprong, breiden zij dit uit naar een stand van 5-1. Nova heeft zich dit seizoen nog niet in deze situatie begeven en had moeite hiermee om te gaan. De drang om te scoren werd elke minuut groter, wat juist in deze wedstrijd een valkuil bleek te zijn. Dit resulteerde in een achterstand van 7-2. Op dit moment moest de knop echt omgezet worden. Deze knop die op het eerste gezicht voor Nova 2 te ver van ons verwijderd was, werd toch gevonden door belangrijke goals van onder andere Kim Hoep en Renske van Kempen. Met een stand van 7-5 gaf dit kracht om de wedstrijd op dat scherpe niveau door te drukken. Nogmaals door goals van Renske van Kempen, die deze wedstrijd met maar liefst 5 doelpunten Nova 2 in de wedstrijd hield. Ruststand 9-9.

In de rust werd er gecommuniceerd over wat er fout ging, en wat er anders moest. Coach Vincent Baas wilde de kracht en het fanatisme van de afgelopen wedstrijden zien. Binnen 5 minuten kon Nova de inhaalslag voortzetten, waardoor 9-11 werd neergezet. Dit was helaas van korte duur, want een kwartier lang zat Nova in een dip, waarin ons 5 doelpunten om de oren vlogen. De spanningen liepen op, niet alleen in het veld maar ook aan de tribunezijde. Competitie met de scheidsrechter, wat niet in ons voordeel bleek. Spelers van Nova 1 werden ingezet om het team weer op touw te zetten, maar het was al te laat. Nova werd beduusd achtergelaten met een stand van 17-13.

Volgende week ontvangt de Nova-selectie Tiel ’72. Aanvang Nova 2: 15.45 uur en Nova 1: 17.10 uur.

Scores Nova: Renske van Kempen 5, Kim Hoep 2, Joris Dijkkamp 2, Steven Bakker 1, Karin Meijers 1, Stijn Paauw 1, Marciano de Vree 1