Nova 2 legt Fortissimo op pijnbank

13 mei Nova 2 legt Fortissimo op pijnbank

In een competitie waar voor Nova niks meer op het spel staat, hebben de spelers zich nog even van hun beste kant laten zien. Het IJsselsteinse Fortissimo werd thuis opgerold met de klinkende cijfers 21-5.

Met Lianne van Kouterik en Joris Dijkkamp als vervangers van de geblesseerde Rianne van der Meijden en Ben Oelderik werd afgelopen zaterdag aangetreden tegen oude bekenden. In het heenduel lieten de reserves Fortissimo 2 nog angstvallig dichtbij komen nadat een ruime voorspong was genomen. Met geen prijzen meer te verdelen voor Nova waren de eerste tien minuten voor de thuisploeg. Op Sportpark Larenstein werd via 3-0 en 5-2 uitgelopen naar een 7-4 ruststand. Met deze score was nog niets bepaald en deden de Biltse korfballers zichzelf tekort.

Het was de sterk spelende Dijkkamp die de tweede helft inleidde met twee knappe doelpunten. Hiermee zette hij een bijzondere serie in. Fortissimo werd knap opzij gezet met maar liefst 14 opeenvolgende scores van Nova. In de laatste minuut redde de gasten een kleine eer door toch een tegentreffer te noteren. Met nog twee wedstrijden te gaan zet hiermee Nova haar ruimste overwinning van dit seizoen neer.

Komende zaterdag wordt na  Nova1 om 17.00 tegen Fiducia 2 gespeeld te Vleuten. Met het pinksterweekend ertussen staat 30 mei om 14.00 uur de laatste wedstrijd op het programma: Nova 2- Koveni 2.