Nova 2 maakt geen uitglijder in Renkum

18 jan Nova 2 maakt geen uitglijder in Renkum

Deze week moest de koploper Nova tegen de nummer twee van de poel (DKOD) aantreden. Met maar twee punten onder ons was dit een belangrijke wedstrijd om een groot gat te slaan. Doordat het team niet compleet was door o.a. ziekte en blessures speelden er twee spelers uit Nova 3 mee: Rutger Kuus en Manon van Alfen startten in de basis. Na zestig minuten speeltijd mocht Nova de punten meenemen naar De Bilt. Met een 12-15 eindstand staat Nova nu met kop en schouders op de eerste plaats.

Al snel werd bekend dat de zaal enorm glad was, waar sommige spelers erg moeite mee hadden. DKOD opende de score in de tweede minuut. Nova moest een tijdje zoeken naar de juiste kansen, totdat de korf eindelijk gevonden werd. Door onder andere mooie goals van Renske van Kempen kwamen we op een voorsprong: 3-6. Dit kon Nova niet doorzetten, mede door een aantal beslissingen van de scheidsrechter. DKOD kreeg een kans om aan te sluiten en dit lukte, wat resulteerde in een rust stand van 6-6.

In de tweede helft was de taak dat de afronding scherper moest. Goede kansen kwamen er wel, maar de goals vielen niet. DKOD vond deze scherpte wel en kwam op voorsprong (10-7). Tim Houtman, Lotte Keuning en Alwin Anninga uit de A1 zorgden voor nieuwe energie, die op dat moment erg nodig was. Alle drie de spelers lieten een enorme kwaliteit zien en de spelers hebben als beloning samen 6 goals gemaakt. DKOD kon de snelheid waarin de doelpunten plots vielen niet bijbenen. Eindstand: 12-15.

Door deze winst staat Nova met 14 punten bovenaan, met 4 punten voorsprong op de nummer twee. Komende zaterdag krijgt Nova Devinco uit Deventer op bezoek. Devinco staat momenteel op de laatste plaats in de poule. Aanvang Nova 2-Devinco 2 om 15.20 en Nova 1-Devinco 1 om 16.40.

Scores Nova: Alwin Anninga 3, Stijn Paauw 2, Renske van Kempen 2, Rianne van der Meijden 2, Manon van Alfen 2, Tim Houtman 2, Marciano de Vree 1, Lotte Keuning 1