Nova 2 mag een oliebol extra

23 dec Nova 2 mag een oliebol extra

Na de goede winst vorige week tegen Woudenberg zette de reserves van Nova deze lijn voort tegen Devinco. Nova 2 won afgelopen zaterdag knap met 17-11 van de gasten uit Deventer.

Het duel dat zich afspeelde tussen twee middenmoters in de reserve derde klasse ging hard van start. Na twee minuten hadden beide ploegen er al twee in liggen. Voor Nova waren Kim en Manon de doelpuntenmakers. Devinco moest het duidelijk hebben van een paar heren die voornamelijk de aanval zochten. Nova had dit al snel in de gaten en zorgde ervoor dat de gasten maar weinig tijd kregen om aan te leggen voor hun schoten. Daarnaast steunden de vier heren de dames in hun aanval. De Nova-speelsters maakten hier dankbaar gebruik van en zorgde voor het leeuwendeel van de Biltse scores. Nova bleef hiermee gedurende de eerste helft telkens op twee punten voorsprong.

Na de 9-7 ruststand verdubbelde de goed spelende Melvin en Tessa samen de voorsprong. De tweede helft hield Nova knap de controle en liet Deventer niet aan lange aanvallen toe komen. Dit gaf coach Maik de gelegenheid om de bankzitters ook speeltijd te gunnen. Hierdoor werden broer en zus; Melvin en Renske, vergezeld door hun jongere zus Esther. In haar debuut pikte ze nog bijna een doelpuntje mee, maar de bal stuiterde bij een knappe kans net weer uit de korf. Met nog twee doelpunten aan Nova zijde werd de eindstand bepaald op 17-11.

Na deze knappe winst werd nog wel een tegenvaller geïncasseerd. In de wedstrijd van het eerste team, die netjes Animo met 20-10 opzij zette, pakte Tessa een paar speelminuutjes als invalster mee. Kort nadat ze knap een strafworp voor Nova versierde, maakte ze een misstap waarbij ze geblesseerd raakte aan haar knie. Het is even afwachten wat dit precies de komende weken zal betekenen voor haar inzetbaarheid.

Het tweede team is op gelijke hoogte met Devinco gekomen, maar heeft hiervoor wel een wedstrijd minder nodig gehad. De Biltse korfballers kunnen twee weken extra voldaan genieten van de oliebollen en de champagne. In het nieuwe jaar zal echter wel scherp gestart moeten worden. Negen januari wordt afgereisd naar Zutphen. Daar wacht de runner up van de poule ZKV 3.