Nova 2: matige pot in Vleuten

29 apr Nova 2: matige pot in Vleuten

Trainer/Coach: Wouter van Brenk en Maik van Kouterik Teambegeleider: Roely Kuus en Nico van Kouterik

Afgelopen zaterdag mocht Nova 2 op het kunstgras van Fiducia aantreden tegen de koploper. De Biltse korfballers deden zichzelf deze middag veel te kort door met 13-9 af te druipen.

Waar KV Nova zich druk leek te maken of er nou weer een dikke bui zat aan te komen, was het Fiducia dat vlot startte met een 2-0 voorsprong. Ondanks dat de reserves van Maik en Nico dit snel rechtzette met scores van Manon en Joris, was het weer Fiducia dat twee punten verschil maakte. Ditmaal werd dit uitgebreid naar een 7-4 ruststand.

De lijstaanvoerder moest het hebben van de ervaring en de geslepen acties. Nova zou hier felheid, conditie en talent tegenover moeten zetten. Maar het team was niet scherp genoeg en dwong te weinig af. Met nog een kwartier te gaan en de 10-5 van ruststand had Nova geen geloof meer in een goede afloop. Op het winderige veld werd de wedstrijd uitgespeeld naar de 13-9 toe

Fiducia hield de punten terecht thuis. Nova moet haar laatste wedstrijden nog aan de bak om de broodnodige punten te halen willen ze niet degraderen. Na een vrij weekend speelt Nova 2 op 7 mei haar laatste veldwedstrijd al. Directe concurrent Woudenberg wordt dan ontvangen om 14:00 uur op Sportpark Larenstein. Daarna wachten nog twee uitwedstrijden.