Nova 2 pakt punten in Harderwijk

23 mei Nova 2 pakt punten in Harderwijk

Selectie 2015/2016Beide ploegen hadden er deze middag zin in ondanks de wat benauwende omstandigheden. De leidsman had nauwelijks het startsignaal gegeven of Unitas wist al te scoren. De Biltse korfballers wilden hier niet voor onderdoen en versierden ook al snel een strafworp. De eerste vijf aanvallen werden over en weer verzilverd wat een snelle 3-2 tussenstand opleverde. Unitas leek deze eerste helft de iets betere partij te zijn. Maar Nova klampte aan door veel snelle acties naar binnen. De thuisploeg was hier niet op berekend en moest enkele strafworpen weggeven. Met Kim, Joris en Rutger werd volop geprofiteerd van de strafworpen en vrije ballen. Mede hierdoor werd zelfs op slag van rust nog de 8-9 voorsprong aangetekend.

De tweede helft stond Nova als een huis. Na de gelijkmaker van Unitas scoorde Nova vijf maal op rij. Joris was daarbij de uitblinker met maar liefst zeven doelpunten. Verdedigend hadden de dames, met Rianne voorop (drie blokjes!), alles onder controle. De aanval van Unitas werd zo knap lam gelegd. In de eigen aanval werd de overwinning binnen gehaald door geduldig te spelen en de sterk verzorgde rebound met Tim en Rutger. Tim speelde deze dag mee en leek al als vaste waarde mee te doen. Hij bracht daarbij uiteraard zijn vader als trouwe supporter mee. Met twee doelpunten van Unitas kon het nog even spannend worden. Maar de ingevallen Sylvia wist al snel de korf van afstand te vinden waarna rustig naar het eindsignaal toe werd gewerkt.

Met deze belangrijke punten lijkt het zo goed als zeker dat Nova 2 ook volgend jaar in de reserve derde klasse uitkomt. Onder leiding van de nieuwe kersverse coach Vincent kan dan verder worden gesmeed aan dit leuke team. Komende zaterdag wordt nog een laatste wedstrijd gespeeld. Nova gaat op bezoek in Kootwijkerbroek om tegen het reeds gedegradeerde DWS 2 aan te treden. Dit zal gebeuren om 14.00 uur voorafgaand aan DWS 1 – Nova 1.