Nova 2 pakt voorlopig gedeelde eerste plek

20 sep Nova 2 pakt voorlopig gedeelde eerste plek

Selectie Nova 2016-2017In de derde wedstrijd van de competitie moest Nova het tegen ZKC ’31 opnemen. Deze ploeg had net als Nova eerder al één wedstrijd gewonnen. Met een winst van 19-15 staat Nova 2 nu op een gedeelde eerste plek.

 

De score werd al snel geopend door Nova. Het lukte Nova helaas niet eenzelfde voorsrong als de week daarvoor tegen Woudenberg te pakken. In de eerste fase van de wedstrijd ging het dan ook erg gelijk op. Er werd fysiek gespeeld aan beide kanten, waardoor de scheidsrechter besloot veel strafworpen en vrije ballen uit te delen, met veel gemopper uit het publiek als gevolg. Toch leek de beslissing van de scheidsrechter te helpen, en werd dit gedurende de wedstrijd minder. Na drie treffers van Nova liep de ploeg uit tot een stand van 10-5. Vlak voor de rust kon ZKC hetzelfde presteren en was de ruststand 10-8.

ZKC startte de tweede helft scherp met al snel een afstandschot raak. Er zat nu nog maar 1 doelpunt verschil tussen de twee partijen. Het schot van Stijn was dan ook belangrijk om weer een relatief veilige afstand te creëren. Daarna konden Mex en Renske dit voortzetten. ZKC begon scherp te verdedigen. Er werd veel druk gezet, waardoor Nova wat onhandig balverlies leed. Tim reageerde hier op met een goede actie en maakte zijn vijfde goal van de wedstrijd. Deze speler uit de A1 viel in voor Coen, die een teenblessure heeft. De laatste minuten werden gespeeld, waarin Nova met een veilige voorsprong de wedstrijd uit kon spelen. De eindstand werd 19-15.

Volgende week reist Nova af naar Leusden voor de wedstrijd tegen Antilopen (11.00 uur).

Scores Nova: Tim 5, Stijn 3, Karin 3, Mex 2, Renske 2, Kim 2, Joris 1, Rianne 1