NOVA 2 raakt 6 punten los door mooie winst op Devinco

25 jan NOVA 2 raakt 6 punten los door mooie winst op Devinco

IMG-20170121-WA0001

Devinco uit Deventer kwam afgelopen zaterdag op bezoek in De Bilt. Deze ploeg heeft deze competitie 3 punten gehaald en staat dus ver onder Nova. Toch mocht Nova de ploeg niet onderschatten en moest het een goede wedstrijd neerzetten. Het was een leuke wedstrijd, met veel mooie goals. Dit resulteerde in eindstand van 21-10.

Niet helemaal compleet begon Nova 2 aan de wedstrijd. Lotte Keuning verving Kim Hoep, die nog met een schouderblessure zit. Devinco begon erg goed en wist in de eerste drie minuten al 2 doelpunten te scoren, terwijl Nova nog op gang moest komen. Dit duurde niet lang, toen de ploeg aansloot middels twee vrije ballen. Geen enkel moment van spanning heeft gevolgd. Het was duidelijk dat Nova de betere partij was. Dit was aan alles te zien. Devinco kwam nauwelijks tot kansen, werd gefrustreerd en kon het tempo van doelpunten niet bijbenen. Via 6-2, gingen beide ploegen de rust in bij 11-4.

De tweede helft bleef het spel stabiel. Coen van Eck en Steven Bakker deden niet alleen uitstekend reboundend werk, maar waren ook scorend goed te pas. Nog steeds wist Devinco weinig in te brengen. De wedstrijd werd met goed vertrouwen uitgespeeld. Eindstand: 21-10.

IMG-20170121-WA0000Door het grote succes van de afgelopen weken heeft Nova zich nu op een veilige plek gesetteld in de competitie, vooral toen bekend werd dat DKOD en Tiel beide verloren hebben. Met een enorme voorsprong (6 punten) komt kampioenschap steeds meer in zicht. Ook Nova 1 doet goede zaken en behoudt de koppositie. Volgende week gaat Nova op bezoek bij HKC in Utrecht. Aanvang HKC 2- Nova 2 om 19.50 uur en HKC 1- Nova 1 om 21.05 uur.

Scores Nova: Renske van Kempen 6, Coen van Eck 4, Steven Bakker 4, Stijn Paauw 3, Karin Meijers 3, Rianne van der Meijden 1