Nova 2 wint van HKC

29 nov Nova 2 wint van HKC

Afgelopen zaterdag moest Nova 2 tegen de directe concurrent HKC aantreden. Deze ploegen stonden beide bovenaan met 4 punten na twee gespeelde wedstrijden. Met een matige eerste helft, maar een sterkere tweede helft, heeft Nova laten zien de eerste plek te verdienen. De wedstrijd werd afgefloten bij 14-10.
Het was gelijk raak, in de eerste aanval al. Marciano de Vree opende de score met een korte kans. Dit was een mooi begin, maar HKC kon goed aansluiten. Er werd weinig gescoord in de eerste helft en de felheid aanvallend was ver te zoeken. Verdedigend daarentegen speelde Nova zorgvuldig. Na een kwartier viel speler Stijn Paauw uit door een blessure. Job Paauw, speler uit Nova 1, nam zijn plek in en pakte de aanvallende rol op. Ondanks dat, was het scoringspercentage laag. Ruststand: 4-6.
In de tweede helft duurde het even voordat Nova op gang kwam. HKC stond nog een lange tijd aan kop. Doelpunten van Steven Bakker en Renske van Kempen hielden ons in de race. Veel kansen, veel missers, maar toch kwam het omslagpunt. Na 20 minuten nam Nova de overhand. Maarten van Brenk nam de rol over van Job Paauw, die een goede wedstrijd gespeeld had en nog een hele wedstrijd bij Nova 1 moest spelen. Ook Manon van Alfen uit Nova 3 mocht het veld betreden, voerde haar opdracht goed uit, dat beloonde met een doelpunt. Eindstand: 14-10.
Volgende week gaat Nova op bezoek bij Hellas ’63. Nova 1 speelt om 11.55 en Nova 2 om 13.05.
Scores Nova: Marciano de Vree 4, Steven Bakker 2, Kim Hoep 2, Renske van Kempen 2, Karin Meijers 1, Job Paauw 1, Maarten van Brenk 1, Manon van Alfen 1